Restaurang totalförstörd i brand

Lönsboda En restaurang på Loshultsvägen i Lönsboda totalförstördes i en brand under natten till onsdagen.
Osby • Publicerad 26 juni 2019 • Uppdaterad 15 december 2021
På onsdagsmorgonen var restaurangen utbränd.
Foto: Maja Ögren Andersson
På onsdagsmorgonen var restaurangen utbränd. Foto: Maja Ögren Andersson

Räddningstjänsten i Lönsboda larmades vid tretiden på natten om branden i en pizzerian på bottenvåningen av ett flerbostadshus.

– När första styrkan kom fram var det redan en fullt utvecklad brand. Det slog lågor ut ur fönsterna. Vår första åtgärd var att dämpa ner branden och det lyckades vi bra med. Ingen person blev skadad och de boende evakuerade vi till Bergfast, äldreboendet mittemot, berättar Anders Gymark, yttre befäl hos Räddningstjänsten Osby, tidigt på onsdagsmorgonen.

Räddningstjänstens huvudfokus var att begränsa branden till restauranglokalen.

– Vi var oroliga för att den skulle sprida sig till ovanliggande lägenheter och vind. Pizzerian blev totalskadad, men i övrigt blev två lägenheter rökskadade, säger Gymark.

Polisen har spärrat av restaurangen.

– Branden startade definitivt i pizzerian och hade väldigt snabbt förlopp, men nu ska polisen utreda hur den startade och så får vi se vad de kommer fram till, säger Anders Gymark.

Christer CederlundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.