”Som en våt filt över alltihop”

VISSELTOFTA Visseltoftaskolans framtid är oviss. Nu drar föräldraföreningen på skolan en lans för att Visseltoftaskolan ska få leva vidare och utvecklas – istället för att avvecklas.
Osby • Publicerad 5 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Frederikke Isaksson (ordförande), Malou Larsen och Roger Nilsson i Visseltoftaskolans föräldraförening är väldigt nöjda med skolan. De beskriver den som en trygg liten skola med unik utemiljö i anslutning till skogen, en central punkt i samhället som ger byn bättre förutsättningar för att överleva och växa.

Men nu är frågan om Visseltoftaskolan har någon framtid. Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att inte fortsätta bussa lågstadieelever från Osby till Visseltofta och sedan tidigare har mellanstadieeleverna från Visseltofta flyttats in till Osby.

Frederikke Isaksson är kritisk till att kommunen misslyckades med att anställa en mellanstadielärare inför förra terminen.

Roger Nilsson påpekar att skolan fungerar som en fast punkt som ger liv till byn. Och att stänga den skulle vara ett steg i fel riktning inte bara för byn, utan för hela kommunen, anser trion.

bild 1/3
Frederikke Isaksson, ordförande i föräldraföreningen på Visseltoftaskolan.
Roger Nilsson, Frederikke Isaksson och Malou Larsen i föräldraföreningen på Visseltofta skola.
Malou Larsen, Frederikke Isaksson och Roger Nilsson i föräldraföreningen på Visseltoftaskolan.
Frederikke Isaksson, ordförande i föräldraföreningen på Visseltoftaskolan.
Roger Nilsson, Frederikke Isaksson och Malou Larsen i föräldraföreningen på Visseltofta skola.
Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.