Sommarsalong på Lekoseum

Osby Under hela sommaren anordnar Lekoseum Sommarsalong tillsammans med hantverkare och konstnärer. Det är en del i projektet ”Besöka Osby” som vill skapa ett centrum för kreativ verksamhet i kommunen.
Osby • Publicerad 1 juli 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

På Lekoseum har bord och montrar ställts upp och fyllts med allehanda hantverk och utställningsobjekt som kommer att vara tillgängliga för turister och besökare under hela sommaren.

Arrangemanget Sommarsalong är en chans för konstnärer och hantverkare att visa upp sina saker och en del i projektet ”Besöka Osby” med Cecilia Billing som projektledare.

Projektet startades med syfte att utreda förutsättningarna att skapa ett centrum för olika kreativa verksamheter i kommunen.

Sommarsalong är enligt Cecilia Billing ett smakprov på hur det skulle kunna se ut i framtiden.

Kjell Nilsson, ordförande för Osby Industrimuseum, är på plats och visar upp allt från gamla tvättmaskiner till Kicki Danielssons gamla gitarr.

Han tycker att det behövs ett kreativt centrum där bland annat Industrimuseet får en bättre möjlighet att visa upp sina saker.

– Vi har inte plats att visa upp allt det vi har. Ett kreativt centrum hade hjälpt oss att förverkliga de drömmar vi har, säger Kjell Nilsson.

Sommarsalong har öppet fredagar, lördagar och söndagar hela sommaren fram till början av september.

bild 1/2
Lekoseum, Sommarsalong
Rolf Nilsson, Marie Månsson, Monica Svensson och Iren Fransson har alla saker att visa upp under Sommarsalong som anordnas i Lekoseum hela sommaren.
Lekoseum, Sommarsalong
Rolf Nilsson, Marie Månsson, Monica Svensson och Iren Fransson har alla saker att visa upp under Sommarsalong som anordnas i Lekoseum hela sommaren.
Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.