Tar med sina stjärnor till Osby

Osby Huaröds Kammarorkester är ett begrepp i musikvärlden.
Osby • Publicerad 7 maj 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Mats Rondin tar med sig musikalstjärnor och Huaröds Kammarorkester till Osby. Arkivbild
Mats Rondin tar med sig musikalstjärnor och Huaröds Kammarorkester till Osby. Arkivbild

Huaröds Kammarorkester är ett begrepp i musikvärlden. Denna väletablerade institution konserterar friskt och bland sommarens bokningar finns Osby med på kartan.

Dirigenten Mats Rondin tar med sig sångarna Fred Johanson och Hazel Fernandes för en utomhuskonsert vid Missionskyrkan den 17 augusti.Musikalartisten Fred Johanson har medverkat i tv-programmet Så ska det låta, turnerat med Robert Wells i Rhapsody in Rock och spelat Les Miserables på Malmöoperan.Hazel Fernandes har sjungit med artister som Brand New Heavies, Tom Jones och Celine Dion.

För att ro i land arrangemanget samarbetar Osby Konsertförening med Osby Kultur, Stiftelsen Musikfesten och Sparbanken 1826.Konsertföreningen hoppas på en riktig storpublik och har redan släppt biljetter till evenemanget. Finns bland annat i Osby bokhandel.Ungdomar under 16 år får musiknöjet helt gratis.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.