Tolkar Beatles på Borgen

Osby I november kommer Krister Classon med band till Borgen i Osby för att tolka Beatles.
Osby • Publicerad 19 juni 2019 • Uppdaterad 25 november 2021

Den sistnämnde i revyduon Stefan & Krister, Krister Classon, hänger i november på sig basen, tar med sig ett band och ställer sig på Borgens scen den 2 november.

Från scenen tolkas Beatles i två akter och publiken bjuds på en resa genom bandets storhetstid under 1960-talets andra hälft.

Utöver musiken utlovas även fakta, rykten och anekdoter.

– Jag tror att det blir en härlig föreställning med en blandning av musik och skratt, säger Jessica Persson från Osbyrevyn som varit med och bokat in föreställningen.

Faktum är att hon själv för över 30 år sedan stod tillsammans med Krister Classon i Värnamorevyn.

– 1988 gjorde jag min revydebut där. Både Stefan (Gerhardsson) och Krister medverkade och mitt revyintresse vaknade verkligen till liv när jag jobbade med dem, berättar hon.

Krister Classon själv berättar i ett pressmeddelande att han ända sedan han åtta år gammal hörde Beatles för första gången längtat efter att få hylla dem, men att en mängd andra projekt kommit emellan genom åren.

Classon kallar föreställningen för ett ”drömprojekt” och meddelar även att det blir det sista han gör på ”officiella scener”. Faktum är att han egentligen drog sig tillbaka från scenen för flera år sedan.

– Därför är det extra roligt att han hörde av sig och ville köra i Osby, säger Jessica Persson.

Förutom Krister Classon på bas består bandet av Jens Classon, trummor och sång, Benjamin Önnhed, gitarr och sång, Hans Schakonat, gitarr och sång, samt Johan Ljuslin, klaviatur.

Biljetter till showen på Borgen släpps den 20 juni.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.