Tredje året för Aktiv sommar

Osby • Publicerad 24 juni 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Aktiv sommar är i full gång. Man sparkade igång redan förra veckan då 35 barn deltog i de lekar och aktiviteter som ledarna från IFK Osby anordnade. Efter att ha väntat på några eftersläntrare kunde ledarna dela in barnen i två grupper när andra veckan av Aktiv sommar startade under måndagen.

Den ena gruppen gick bort till boulebanan för att få en lektion i att spela boule av Osby boulekamrater och den andra gruppen stannade kvar på gräset och spelade kort, lekte lekar och spelade fotboll.

– Vädret är verkligen på vår sida, säger Johanna Bergman, en av ledarna som ligger bakom initiativet Aktiv sommar. Hon berättar att temat för Aktiv sommar i år är samarbete.

På boulebanan delar de rutinerade boulespelarna från Osby boulekamrater ut klot till barnen och går noga igenom regler och tekniker.

Kompisarna Molly Nilsson och Alice Nilsson skojar med varandra när de väntar på att det ska bli deras tur att kasta.

– Vi har spelat fotboll, lekt lekar och haft tävlingar. Fotbollen har varit roligast. Ledarna är jättesnälla och underbara också, säger Molly Nilsson.

Vera Hardö är en av ledarna som hjälper till med Aktiv sommar.

– Det är bra att barnen kommer ut och gör något nu på sommaren och inte bara sitter inne med sina telefoner, det blir ju lätt så annars, säger hon.

Aktiv sommar håller på hela veckan mellan klockan 10-14 på idrottsplatsen i Osby.

bild 1/8
Det gällde att ha starka tår när barnen skulle få över alla vattenballonger från ena hinken till den andra. Foto: Jacob Ruderstam
Vissa ville inte spela fotboll utan slog sig istället ner på gräset för att spela Uno. Foto: Jacob Ruderstam
Barnen spelade fotbollsmatch tillsammans med ledarna. Foto: Jacob Ruderstam
Det gäller att vara fokuserad när man spelar boule. Foto: Jacob Ruderstam
Osby boulekamrater var med och hjälpte till när barnen testade på att spela boule. Foto: Jacob Ruderstam
Foto: Jacob Ruderstam
Kompisarna Molly Nilsson och Alice Nilsson tyckte det var roligt att testa på boule. Barnen fick hjälp av Osby boulekamrater som agerade ledare under förmiddagen. Foto: Jacob Ruderstam Ruderstam
Vera Hardö och Metti är två av ledarna som hjälper till att anordna aktiv sommar i Osby.
Det gällde att ha starka tår när barnen skulle få över alla vattenballonger från ena hinken till den andra. Foto: Jacob Ruderstam
Vissa ville inte spela fotboll utan slog sig istället ner på gräset för att spela Uno. Foto: Jacob Ruderstam
Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.