Varning för vårflod

Osby –Vattnet har börjat att sjunka undan, men värst var det i helgen, berättar Jan Persson på räddningstjänsten i Osby.
Osby • Publicerad 29 mars 2010 • Uppdaterad 13 december 2021

–Vattnet har börjat att sjunka undan, men värst var det i helgen, berättar Jan Persson på räddningstjänsten i Osby. Men trots att vattenmassorna har börjat att ge vika ser det ut som om de boende skulle behöva en eka för att ta sig hemifrån. Vattnet står högt i flera trädgårdar och i en av fastigheterna närmast bron vid Gunängavägen har vattnet tagit sig in i en verkstad.

Vallar med sandsäckar hjälper till att hålla vattnet på plats och räddningstjänsten har placerat ut pumpar som går för högtryck. –Det var två år sedan det var översvämning här sist, berättar Jan Persson. Men det var inte som nu med både snösmältning och mycket regn. Vid en annan fastighet längs Gunängavägen står Rolf Svensson och tittar ut över ån. Trädgården är vattenfylld men huset har klarat sig. På räddningstjänsten hoppas man att den värsta vätan nu över. –Ja, prognosen säger att det inte ska bli så mycket regn de närmaste dagarna, konstaterar Jan Persson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.