Annons

Cykelled invigs – kom och provcykla en etapp

Cykelleden i Skåne invigs på lördag.
Två etapper går genom Östra Göinge och detta kommer att uppmärksammas genom ett cykelevenemang med utgångspunkt i Knislinge.
Några av dem som tänker provcykla leden är ett gäng från Tarkett.
De vill gärna ha sällskap.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Östra Göinge • Publicerad 2 juni 2023
Tarkett i Hanaskog uppmanar andra att cykla med dem på lördag.
Tarkett i Hanaskog uppmanar andra att cykla med dem på lördag.Foto: Marie-Louise Lindell

Cykelleden Skåne består av tre olika delleder med olika etapper. Två av dem går genom Östra Göinge, med start i Kristianstad, via Röetved–Bivaröd till Knislinge och förbi Wanås, vidare till Vinslöv.

Planeringen av den nya cykelleden har pågått ett bra tag och trots att det inte är helt klart med Göingedelen – som därmed fått en delvis provisorisk dragning – så är det dags att inviga den, på självaste Världscykeldagen.

Annons

För Östra Göinges del så sker det i Knislinge där vem som helst aktivt kan delta genom att provcykla någon av etapperna. Några av dem som tänker cykla är ett gäng från Tarkett, som utmanar fler att delta.

– Häng med oss, säger HR-chefen Lotta Engwall på Tarkett.

Hon berättar att företaget tyckte det passade extra bra att delta då det just nu pågår hållbarhetsvecka på Tarkett. Ett av många led i det arbetet är att företaget sedan något år tillbaks delat ut förmånscyklar till dem som vill cykla till jobbet, i stället för att ta bilen.

Tarkettgänget kommer att ge sig av mot Röetved där de möter upp några av sina största cykelentusiaster som startat från Kristianstad.

Starten sker vid busstationen i Knislinge, eller rättare sagt vid Energicenter, där det också blir uppvärmning för cyklister och stretchning efteråt.

Fakta

Invigning av cykelleden (vid Knislinge busstation)

10.00: Invigning.

10.15: Uppvärmning för cyklister med Energicenter.

10.30: Invigningstal av kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

11.00: Avfärd mot Röetved och Wanås

11.40: MC-kortege passerar vid Stationsvägen i Knislinge.

12.00: SMU Scouterna tänder grillen vid Åstringagården.

12.30: Cyklisterna beräknas gå i mål.

13.00: Stretching (Yoga flöde) med Energicenter.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons