Annons

Eleverna fick fabulöst besök

Knislinge Glittrig föreställning på Västerskolan: Alla var glada, det var fantastiskt.
Östra Göinge • Publicerad 8 maj 2018 • Uppdaterad 30 november 2021

I Knislinge på Västerskolan har man under den senaste tiden jobbat aktivt med hur eleverna ska vara mot varandra och att alla ska visa respekt. Detta efter att elever i årskurs ett fått frågan vad de tycker är viktigt.

Att visa respekt var svaret och i arbetet har alla elever i sina respektive klasser fått göra filmer på hur man kan visa respekt eller hur man är när man antingen agerar respeklöst eller respektfullt.

Annons

Samtliga klasser genomförde uppgiften och skulle i gengälld få ta emot ett mycket fint pris av skolans rektor.

Under måndagen kom priset, en glittershow med barnidolen Fab Freddie. Glädjespridaren som gjort sig känd från Barnkanalen och Melodifestivalen gjorde två föreställningar för Västerskolans elever.

– Det var så roligt. Elverna hade klätt upp sig, de kom fram och kramades och alla var glada. Det var fantastiskt, säger Fab Freddie.

Samtliga elever på skolan, drygt 200 stycken fick se föreställningen. En föreställning som innehöll djupa ämnen som utanförskap och att våga vara sig själv.

Men även tävlingar där eleverna fick klä ut en lärare, lärare fick tävla mot varandra och inte minst fick eleverna tävla. Allt med någon anknytning till glitter,

– Jag var inte beredd på att eleverna skulle ge ett sånt gensvar på det vi pratade om och de var väldigt involverade i hela showen på ett mycekt bra sätt, säger han.

Att det blev just Fab Freddie som kom och fick bli skolans pris till eleverna var för att skolans rekotr sett ett mejl om att man kunde boka honom, samtidigt som hon visste att han stod just för många av de saker som arbetet hade handlat om.

– I denna föreställningen fanns det ett djup och en bakgrund som grundar sig i mycket av de som jag står för. Att man ska respektera varandra oavsett vem man är, hur man är eller var man kommer ifrån. Det är fantastiskt, säger Fab Freddie.

Trots en succéshow erkände han för tidningen efteråt att han var ganska nervös när han anlände till Knislinge på morgonen.

– Jag har egentligen aldrig gjort något som detta. Det är först efter ”mello” som folk hört av sig och vill att jag ska komma till dem. Detta blev premiären och jag har märkt att det finns några saker att slipa på men det var fanstastiskt kul, avslutar Fab Freddie.

Johan Nordsrtöm
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons