En elektronisk kommun

Östra Göinge Sedan cirka två år tillbaka har kommunen tagit emot elektroniska fakturor ifrån sina leverantörer och skickat elektroniska fakturor till privatpersoner.
Östra Göinge • Publicerad 11 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Sedan cirka två år tillbaka har kommunen tagit emot elektroniska fakturor ifrån sina leverantörer och skickat elektroniska fakturor till privatpersoner. Det gör att fakturorna kommer fram snabbare och det är framför allt ett mer miljövänligt sätt att skicka fakturor, eftersom det inte krävs vare sig papper eller transporter.

Omkring 20 procent av Östra Göinges privatkunder har valt att ta emot sin faktura i sin internetbank i stället för att få den på papper och kommunen hoppas nu att fler ska följa efter.

Kommunen berättar på sin hemsida att det under 2016 har vi hittills tagits emot över 12 000 fakturor ifrån leverantörer, och där är omkring 47 procent elektroniska.

Det innebär, enligt kommunen, att man nästan har sparat in ett helt träd.

För företagskunder har kommunen ännu ingen lösning på att skicka elektroniska fakturor., men arbetar på att kunna erbjuda det i början av 2017.

Anna Persdotter
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.