Fullt ös på dragspelsstämman

sibbhult Och på lördagen spelades det så taket höll på att lyfta.
Östra Göinge • Publicerad 14 april 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Jan-Erik Ekberg, Löddeköpinge, Göran Jonasson, Sölvesborg,Sture Andersson, Smedstorp och Stig Ohlsson, Malmö, några av de medverkande vid spelmansstämman i Sibbhult. 
Foto: Maja Ögren Andersson
Jan-Erik Ekberg, Löddeköpinge, Göran Jonasson, Sölvesborg,Sture Andersson, Smedstorp och Stig Ohlsson, Malmö, några av de medverkande vid spelmansstämman i Sibbhult. Foto: Maja Ögren Andersson

– Synd bara att ungdomarna nu för tiden inte tycker om dragspel, att vi helt enkelt är på utdöende, konstaterar Göran Jonasson som hade kommit från Sölvesborg för att vara med på stämmande.

Och efter en titt på spelkalendern, som finns att läsa på nätet, kan slås fast att det arrangeras en lång rad stämmor över hela landet.

För Göran Jonasson har det blivit mer allvar med spelandet sedan han blev pensionär och fick mer tid för spelandet.

Men spelemännen Norra Skåne pratar med är bekymrade för framtiden. Händer det inget radikalt är dragspelskulturen snart ett minne blott, tror de.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.