Kvinna döms till fängelsestraff

Östra Göinge • Publicerad 19 februari 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

En kvinna i 50-årsåldern, hemmahörande i Kristianstads kommun, tycks ha gjort det till en vana att köra bil utan giltigt körkort.

Nu döms hon till fängelse i två månader för sammanlagt fyra fall av grov olovlig körning, ett fall av rattfylleri samt ett ringa narkotikabrott.

Den 6 september ifjol stoppades kvinnan av polis när hon körde utan behörighet på Västergatan i Broby.

En och en halv månad därpå var det dags igen. Då stoppades kvinnan när hon körde i Kristianstad. Vid det tillfället har det även konstaterats att hon hade spår av cannabis i blodet.

Endast fyra dagar därefter stoppades hon igen, den här gången gick färden genom Arkelstorp.

Den 19 november stoppades hon, precis som vid det första tillfället, på Västergatan i Broby.

Utöver de olovliga körningarna och rattfylleriet döms kvinnan för ringa narkotikabrott efter att det i februari 2018 konstaterats att hon bland annat hade amfetamin i kroppen.

Enligt domen har kvinnan dömts för grov olovlig körning vid ett ”stort antal” tidigare tillfällen, däribland en fängelsedom 2017. För de nya brotten döms hon alltså på nytt till fängelse, den här gången i två månader.

Kvinnan har erkänt samtliga gärningar.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.