Ny skördemarknad på torget i Broby

Broby Lördagen den 21 september är det för första gången dags för skördemarknad i Broby. Bland annat kommer besökarna få chansen att tävla mot Kockarnas kampdeltagaren Daniel Müllern.
Östra Göinge • Publicerad 12 juli 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Ingrid Persson driver Nedanbäcks gårdsbutik och är en av initiativtagarna till skördemarknaden.

– Jag ringde runt till några jag kände och berättade att jag tyckte att det skulle vara roligt om vi gjorde något tillsammans. Vi fick med oss den nya näringslivschefen Fredrik Persson och Daniel Müllern som har varit med i Kockarnas kamp, säger Ingrid Persson som ser fram emot skördemarknaden.

Hon berättar att man för några år sedan arrangerade något liknande i Glimåkra som lockade väldigt mycket folk.

– Vi ska vara på torget i Broby. Det kommer byggas en scen på torget där besökare kan tävla mot Daniel Müllern i matlagning.

Vi producenter ska stå och ha våra matprodukter på torget, sen får människor tävla med en maträtt som är gjord med de här ingredienserna, berättar hon.

Ingrid Persson och resten av arbetsgruppen har redan lockat många producenter som vill vara med på skördemarknaden på torget i Broby den 21 september.

– Nu hoppas vi bara på att det blir fint väder, säger en förväntansfull Ingrid Persson.

Jacob RuderstamSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.