Ökar omsättningen med 25 miljoner

Östra Göinge • Publicerad 14 juni 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Ronny Englund, vd för Glimakra of Sweden, säger att företaget normalt inte är intresserat av konkursbo, men att Fanérami passar Glimakra väldigt bra och han är mycket nöjd med förvärvet.

– Genom köpet av Fanérami satsar vi vidare på svensk möbelindustri. Vi tycker det är oerhört viktigt att satsa på svensk möbelindustri och på svensk kvalitet, säger Englund.

Fanérami har flyttat samman två produktionsanläggningar till Tranås och det var en flytt som krävde större resurser än planerat.

Pengarna tog slut och företaget gick i konkurs. Men Glimakra of Sweden såg stor potential och inledde förhandlingar om att köpa konkursboet.

– Detta var så pass intressant så vi påbörjade snabbt diskussioner, säger Englund.

– De har satsat mycket på sin produktionskapacitet och har en väldigt väl utvecklad produktionsenhet.

Enligt Englund innebär förvärvet att Glimakra of Sweden ökas sin omsättning från runt 80 miljoner kronor till nära 110 miljoner.

Fanérami är en legoproducent av komponenter till svensk möbelindustri och har på senare år utvecklats till en komplett möbelfabrik.

Produktionsenheten i Tranås blir ett komplement till Glimakra av Swedens verksamhet i Glimåkra.

Så det är ingen risk att ni lämnar Glimåkra?

– Absolut inte, slår Ronny Englund fast.

– Det här stärker oss och vår satsning på svensk möbelindustri.

Vad är anledningen till att ni växer och utvecklas?

– Hårt arbete. Hög flexibilitet är viktigt. Vi styrs ju helt av kundens order och då är det viktigt att vara flexibel.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.