Önskeartister till Immeln

IMMELN För fyrtionde gången drar festligheterna igång vid Immeln på lördag. Och det är med glädje arrangörerna kan hälsa ett gediget artistuppbåd med önskeartisterna Redline i täten.
Östra Göinge • Publicerad 31 juli 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

– Redline var här för några år sedan och gjorde succé. Nu är de tillbaka efter många önskemål och till mångas glädje, säger Kjell-Inge Malm, huvudansvarig för musikfesten.

Förutom Redline medverkar även bandet Dönaberga som har varit med på Musik vid Immeln under samtliga 40 år, dock med olika namn under resans gång.

Det är Dönaberga som inleder eftermiddagen klockan 14 som klockan 15 följs av artisten Kadiatou, en stjärna som efter finalen i Idol 2018 satsar på sin dröm som artist, samtidigt som hon fokuserar på skolan. I december 2018 släppte hon för övrigt sin första singel, Say Something”.

Redline intar scenen klockan 16 och en timme senare är det Wiktorias tur, Wictoria som fick en stor hit med melodifestivallåten ”As I Lay Me Down. I år var hon med i finalen av Melodifestivalen med låten ”Not With Me”. Senast har hon hyllats i sin medverkan på Diggilooturnén.

Nu håller visgeneralen Kjell-Inge Malm tummarna för att vädret åtminstone, om inte blir soligt, så ändå regnfritt.

– Vi har haft otur de senaste åren. Den här typen av arrangemang är ju ganska beroende av vädret, även om folk kommer ändå.

När arrangemanget firade 30-årsjubileum hotades det av nedläggning. Då ryckte Hjärsås-Värestorps Idrottsförening in och ställde upp som arrangörer. Och på den vägen är det.

– Det har gått upp och ner intäktsmässigt, fortsätter Malm.

– För fyra år sedan slogs det rekord med 2 800 personer i publiken. Men då hade vi stjärnor som Hasse Andersson och Sanna Nielsen, plus fint väder.

Förutom artistuppträdanden bjuds det även på hantverksmarknad och flera matstånd.

I samband med evenemanget begränsas tillgången till båthamnen i Immeln.

Under lördagen kommer det inte att vara möjligt att lägga i eller plocka upp båtar och under fredagen och söndagen är möjligheten begränsad, meddelar Östra Göinge kommun.

bild 1/3
Wictoria, melodifestivalstjärna kommer till Immeln på lördag. ARKIVBILD
Kjell-Inge Malm, huvudansvarig för Musik vid Immeln, håller tummarna för att det åtminstone inte ska regna på lördag. 
	           ARKIVBILD
Bandet Redline kommer efter många önskemål tillbaka till scenen vid Immeln. ARKIVBiLD
Wictoria, melodifestivalstjärna kommer till Immeln på lördag. ARKIVBILD
Kjell-Inge Malm, huvudansvarig för Musik vid Immeln, håller tummarna för att det åtminstone inte ska regna på lördag. 
	           ARKIVBILD
Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.