Annons

Tävling: Fulaste gräsmattan i sommar vinner ett fint pris

Östra Göinge införde bevattningsförbud den 1 juni.
Därmed lär många gräsmattor bli rejält gula i sommar, om inte regnet faller.
Och den som har gulast – eller fulast – kan vinna ett fint pris.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Östra Göinge • Publicerad 9 juni 2023
Philip Thuresson på Göinge Naturtrim kan det mesta om trädgårdsskötsel. Arkivbild.
Philip Thuresson på Göinge Naturtrim kan det mesta om trädgårdsskötsel. Arkivbild.

Den något annorlunda idén om att tävla om ”Östra Göinges fulaste gräsmatta” kommer från Jenni Rydsten Berg, miljöinspektör på kommunen, som svar på bevattningsförbudet.

Därefter har ett flertal kollegor på kommunen hakat på för att färdigställa konceptet innan tävlingen lanserades under fredagen.

Annons

Den pågår sedan till den 20 augusti innan en vinnare ska koras. I juryn, som utser det vinnande bidraget, finns från kommunens sida Anja Glimtoft (VA-strateg), Jenni Rydsten Berg (miljöinspektör) och Jessica Hafström (administratör på miljö och bygglov) samt företagarna Frida Svensson (Blommor och blad) och Philip Thuresson (Göinge naturtrim).

Förutom att skicka in en bild på sin gräsmatta, via kommunens särskilda formulär, ska man svara på två frågor. Det handlar om vilka växter som trivs på ens gräsmatta fastän den inte vattnas, samt om/hur man försöker minska på sin vattenförbrukning på något annat sätt.

Vad är det då man vinner, om man har fulast gräsmatta i sommar?

Jo, vinnaren får två konsertbiljetter till Gladys Del Pilar och Jarl Sjunnesson i Glimåkra kyrka den 2 september, efterföljande avsmakningsmeny för två på Broby gästis samt en trädgårdskonsultation med Philip Thuresson på Göinge naturtrim.

Bevattningsförbudet som infördes den 1 juni (precis som Kristianstads kommun) innebär att det kommunala dricksvattnet inte får användas till bevattning med spridare, slang eller sprinkler. Det får inte heller användas till att fylla pooler och bassänger. Bevattningsförbudet gäller tills Östra Göinge kommun meddelar annat.

Grannkommunen Osby fick under maj månad endast 5,5 millimeter regn. Inte sedan 1978 hade det uppmätts så lite nederbörd i Osby.

Fakta

Så tävlar du

1: Ta en bild på din fula gräsmatta.

2: Ladda upp bilden via ett formulär på kommunens hemsida och svara på två frågor.

Efter den 20 augusti kommer en jury att titta på alla bilder och svar för att sedan utse en vinnare.

Det inskickade bidraget kan publiceras på kommunens Facebooksida, där man lägger upp bilder på fula gräsmattor under tävlingens gång.

Den som vill visa upp sin gräsmatta i sociala medier, oavsett om man är med i tävlingen eller inte, kan använda hashtaggen #östragöingesfulastegräsmatta.

Källa: Östra Göinge kommun.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons