”Viktigt att diskussionen tas upp i politiken”

Östra Göinge • Publicerad 3 maj 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Therese Lindecrantz säger att Daniel Jönssons (M) anförande ger en något ensidig syn och många elever känner säkert inte igen sig.

– Majoriteten anpassar sig. Men det tar tid.

Hon påpekar att hon inte själv hörde Jönssons anförande och diskussionerna i samband med det.

– Daniel är lärare här, men han lyfte de här frågorna som politiker. Det är olika arenor. Och det är viktigt att den diskussionen tas upp i politiken. Det är viktigt att på ett politiskt plan prata om det här. Vad står vi för som samhälle? Vad ska vi inte ge vika för?

– Och det är bättre att diskussionen startar i verkligheten än att någon sitter bakom ett skrivbord och har åsikter.

Lindecrantz poängterar att de mest extrema exempel på kontroversiella åsikter och värderingar som Jönsson lyfter fram inte delas av majoriteten av de nyanlända eleverna. Hon tycker dock att det ska vara okej att prata om frågor rörande nyanlända utan att bli stämplad som rasist.

– Men det är viktigt att det görs i god ton. Man ska inte hela tiden dra det till ytterligheter.

Det är inga enkla frågor med snabba lösningar och en konstruktiv politisk diskussion som inkluderar alla aspekter välkomnas av Lindecrantz.

I det dagliga arbetet på Göinge utbildningscenter jobbas det aktivt med att stötta eleverna och hjälpa dem in i samhället.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.