300 mil på vägarna i vinter för Osby IK

Sport 300 mil på vägarna väntar Osby IK kommande vinter. Det står klart sedan hockeyförbundet gjort upp serieindelningen för hockeytvåan.
Sport • Publicerad 2 juni 2016 • Uppdaterad 13 december 2021
Trots att det är 30 mil mellan Osby IK och Motala spelar klubbarna i samma hockeyserie i tvåan. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV
Trots att det är 30 mil mellan Osby IK och Motala spelar klubbarna i samma hockeyserie i tvåan. Foto: JÖRGEN JOHANSSON/ARKIV

– Vi hade ju hellre sett att Värnamo varit kvar i vår grupp än att behöva åka till Motala, säger Osby IK:s sportchef Ted Holmgren om 30-milaresan till Östergötland.

– Men det är ju bara att gilla läget även om det blir dyrt.

Förbundet hade två alternativ till serieindelning av tvåan. Antingen två grupper om tolv lag eller tre grupper med åtta lag. Bägge alternativen har provats tidigare och Holmgren hade inte varit emot åttalagsalternativet.

– Vi har inte drivit frågan men jag kan tänka mig att man varken i Lund eller Motala är särskilt nöjda med hur det blev.

Problemet var också att det egentligen fanns 13 lag som ”naturligt” kunde till höra den sydligaste östbetonade gruppen och bara elva i den västligare. Men nu löste man det så att Värnamo flyttas till södra A-gruppen med gott om Göteborgslag.

– Kan tänka mig att bara bortamatchen mot Motala kostar oss 10-12 000 kronor plus att vi måste åka tidigt om det blir en vardagsmatch och då kanske ersätta spelarna för förlorad arbetsförtjänst, förklarar Holmgren.

För Osby är nu närmaste derbyt Olofström 45 kilometer bort och Motala den längsta resan med 30 mil följt av Mjölby med 27, 5 mil. Och allt med ett snittavstånd till bortaarenorna på 13, 5 mil.

– Man kan ju ifrågasätta om det är rimligt med så långa resor i en division 2-serie, tycker Ted Holmgren som redan kommit långt i lagbygget inför hösten.

– Tyvärr verkar det som Björn Kullberg kommer att flytta till Kalmar eftersom han kommit in på skola där och då blir det ju inget spel hos oss.

Därför jagar Osbysportchefen i dagsläget två eller tre backar och dessutom en center till sin trupp.

Ett positivt besked kom dock på onsdagskvällen när det stod klart att Christoffer Ljungdahl gör comeback i klubben.

– Något som vi hoppats på för vi tror att han har mycket kvar att ge, menarTed Holmgren.

Serieindelningen:

Hockeytvåan B: Alvesta, Boro/Vetlanda, HA74-Sävsjö, Jonstorp, Kalmar (uppflyttade), Lund, Mjölby, Motala, Mörrum (nedflyttade), Olofström, Osby, Åstorp (uppflyttade).

Hockeytvåan A: Bäcken, Hovås, Kungälv, Kållered, Stenungssund (uppflyttade), Sörhaga/Alingsås, Tibro, Trollhättan, Töreboda, Ulricehamn, Vänersborg, Värnamo.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.