Annons

Abols bröt måltorkan: "Har satt sig i huvudet"

Örebro har rasat i SHL-tabellen – men levererade direkt i omstarten efter 4–1 hemma mot topplaget Rögle.
Och det var kedjekompisarna Rodrigo Abols och Robin Kovacs som visade vägen som målskyttar och framspelare till varandra.
Ishockey • Publicerad 27 januari 2022
Rodrigo Abols bröt en 14 matcher lång måltorka. Arkivbild.
Rodrigo Abols bröt en 14 matcher lång måltorka. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Örebro kom till spel efter 19 dagar av coronaavbrott och Rögle hade haft ett break på nästan två veckor på grund av smittan.

Men nu är Örebro inne i ett tajt schema med tre hemmamatcher på fyra dagar – och på torsdagskvällen tog alltså närkingarna en välbehövlig seger då laget innan uppehållet åkt på fyra raka förluster.

Annons

Örebro började piggt och i slutsekunderna av första perioden kunde lagkaptenen Rodrigo Abols trycka in 1–0 i öppen bur efter fin framspelning från Robin Kovacs i powerplay.

– Det är en riktigt fin passning, jag fick ett helt öppet läge och det var svårt att missa där, säger han.

Abols nionde fullträff för säsongen var minst sagt efterlängtat då han bröt en 14 matcher lång måltorka. Örebrocentern, som brukar vara en pålitlig målskytt, hade inte hittade målet sedan 6 november mot Färjestad.

OS nästa vecka

Och 26-årige Abols, som har två SHL-matcher kvar innan han nästa vecka åker iväg med Lettlands landslag för spel i OS i Peking, var glad att måltorkan äntligen bröts.

– Efterlängtat är ett understatement, det här ger mycket energi. Det är klart att det har satt sig lite i huvudet, säger Rodrigo Abols.

Men i slutet av mittenperioden kvitterade Oskar Stål Lyrenäs när han blev fri – och lade in 1–1 kyligt mellan benen på Örebromålvakten Jhonas Enroth.

Inför den tredje perioden var Örebroforwarden Robin Kovacs trots allt hoppfull i intervjun med C More:

– I det stora hela har vi övertaget. Det syns att vi inte har spelat på länge, men framför allt andra perioden dominerar vi under stora perioder.

"Enormt viktig seger"

Och det dröjde inte ens fem minuter innan Kovacs, som brukar leverera mot Rögle, satte 2–1 via en försvarares klubba – och den här gången var det Rodrigo Abols som assisterade.

Bara några sekunder efter Robin Kovacs fullträff ökade en helt fri Miikka Salomäki på hemmaledningen. Linus Öberg fick sedan sista ordet när han skickade in 4–1 från svår vinkel och Örebro tog första trepoängaren sedan 2 december.

Annons

– Segern var enormt viktig för oss. Innan breaket var inte vår form så bra, men det här var skönt för vårt självförtroende och jag hoppas vi kan bygga vidare på det här, säger Rodrigo Abols.

Hårt skadedrabbade Rögle som har fyra ordinarie backar på frånvarolistan och som inför matchen lånat in backarna Viktor Grahn (Kristianstad) och Oskar Asplund (Almtuna), är alltjämt kvar på tredje plats.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons