Adventure Race på Hovdala slår rekord

Sport – Ytterligare några lag tillkommer säkert, men å andra sidan brukar vi få några återbud så det känns som om vi kommer att hamna runt den här siffran, säger Annika Bergman hos arrangerande Heleneholms Multisport från Malmö.
Sport • Publicerad 22 april 2009 • Uppdaterad 25 november 2021

– Ytterligare några lag tillkommer säkert, men å andra sidan brukar vi få några återbud så det känns som om vi kommer att hamna runt den här siffran, säger Annika Bergman hos arrangerande Heleneholms Multisport från Malmö. Förra årets sprang, paddlade, cyklade och orienterade 167 lag i Skånes Adventure Race och de dåliga tiderna verkar åtminstone inte ha påverkat just den här tävlingen. – Nej, intresset för multisport växer hela tiden. Det är totalt den åttonde gången som tävlingen hålls och andra året som Hässleholmstrakten är tävlingsplats. – Ett på alla sätt verkligt kanonområde att tävla i, anser Annika Bergman och tävlingsledningen. Elitklassen omfattar ett cirka sex timmar långt kraftprov där deltagarna inleder med en fyra kilometers trailrun. Därefter blir det paddling (5 kilometer), mountainbike (9), orientering (6), mountainbike-orientering (12), inlines/fot-orientering(9), mountainbikeorientering(13) samt en avslutande paddling på 10 kilometer. – Men det finns också en kortare bana på 38 kilometer och både start och målgång hålls vid Guldkusten vid Finjasjön, förklarar Annika Bergman. – Under tävlingens gång kommer deltagarna att röra sig på växlingsområdet när de växlar till nya delsträckor. – Tempot kommer att vara högt genom hela tävlingen och man kommer som publik även att kunna följa största delen av paddlingssträckan från stranden. Noterbart är också att inte bara de bästa svenska multisportlagen kommer att finnas på plats utan även hela den danska eliten är anmäld. – Positivt också att vi har en för året ny företagsklass där det blir intressant att följa lagen, menar Annika Bergman.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.