Annons

AIK tog inte chansen: "Stor besvikelse"

Tolv matcher utan förlust mot Sirius.
AIK förlängde sin mäktiga poängsvit mot Uppsalalaget men missade i och med söndagens kryss (1–1) samtidigt chansen att knappa in på de övriga lagen i guldstriden.
Fotboll • Publicerad 2 oktober 2022
AIK:s lagkapten Sebastian Larsson under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Sirius och AIK på Studenternas.
AIK:s lagkapten Sebastian Larsson under söndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Sirius och AIK på Studenternas.Foto: Christine Olsson/TT

Nio vinster och tre oavgjorda. AIK har inte förlorat en enda match mot Uppsalalaget sedan de kom upp i allsvenskan 2017. Men den sviten hade noll värde i det här läget för AIK då gästerna i och med krysset återigen missade chansen att återfå en rejäl kontakt med övriga lag i guldstriden.

En chans som hägrade då de andra topplagen också tappade poäng i helgen då Djurgården förlorade borta mot Degerfors, Häcken kryssade borta mot Varberg och toppmatchen mellan Malmö och Hammarby också slutade oavgjort.

Annons

– Den (Sirius)sviten skiter jag i, konstaterar Larsson och fortsätter:

– Fotboll är en helhet, det handlar inte bara om vad som händer på mittplanen. Vi har en aggressiv matchplan, vi vinner boll konstant, vi har mycket av spelet men då måste vi vara vassare också och då menar jag inte våra anfallare eller våra wings, utan att hela laget måste kunna göra mer med det övertaget vi har. Så det är en stor, stor besvikelse.

Fasta situationer

Målen i Uppsala kom på fasta situationer.

Siriusbacken Tim Björkström var först ut då han avslutade en hörna för hemmalaget med att bredsida in 1–0 i 62:a minuten.

Vid AIK:s kvittering slog Sebastian Larsson hörnan och var även den som, efter att bollen studsat runt mellan spelare i Siriusboxen, till slut lyfte in bollen till mittbacken Sotirios Papagiannopoulos som i sin tur nickstyrde in 1–1.

– Då tänkte jag att nu vinner vi matchen. Så det är klart att det är frustrerande. Vi vill vinna varje match, nu hade vi chansen och lyckas inte. Det är inte tillräckligt bra, konstaterar Papagiannopoulos.

AIK har i och med söndagens kryss nu tappat poäng tre matcher i rad mot tre lag på den nedre halvan då man förlorade med 0–2 mot Varberg borta, kryssade 1–1 hemma mot Degerfors och nu alltså kryssade 1–1 igen mot Sirius.

"Lyckas inte"

– Tyvärr så lyckas vi återigen inte vinna en fotbollsmatch som vi bör vinna. Borta mot Varberg var vi bara kassa men mot Degerfors och i dag (mot Sirius) så tycker jag vi gör två bra matcher men vi lyckas inte hela vägen. Vi måste kunna straffa dem på ett mycket bättre sätt än vi gör och vi släpper in billiga mål. Då blir det svårt att vinna, säger Papagiannopoulos.

TT: Finns det något mått av underskattning här?

– Nej absolut inte. Vi vet hur viktig varje match är och att de flesta lagen kan vinna mot alla så absolut inte.

Annons

AIK har efter söndagens match, och med sex matcher kvar av serien att spela, två poäng upp till tabelltrean Hammarby samt sju poäng upp till serieledaren Djurgården och tvåan Häcken. Lagkaptenen Sebastian Larsson ville inte diskutera hur hans AIK ska kunna ta sig in i den absoluta guldstriden igen.

– Jag tycker inte vi har någon rätt att stå och diskutera tabellägen överhuvudtaget utan vi får fokusera på våra prestationer och ta ansvar för dem och det är där vi är, säger han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons