Annons

AIK värvar mittfältare: "Redo för kamp"

Fotboll • Publicerad 1 februari 2023
Aboubakar Keita är klar för spel i AIK. Arkivbild.
Aboubakar Keita är klar för spel i AIK. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

AIK har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Den 25-årige ivorianen Aboubakar Keita har skrivit ett tvåårskontrakt med den allsvenska klubben.

Keita kan spela som mittback och defensiv mittfältare. Han har tidigare spelat för FC Köpenhamn där han vann danska ligan och cupen under sin första säsong. Efter sejouren i Danmark har Keita bland annat varit utlånad till Halmstad BK.

Annons

AIK skriver på sin hemsida att 25-åringen kommer att ansluta till AIK så fort han har fått sitt arbetstillstånd beviljat.

"Jag är redo för kamp i AIK-tröjan", säger Aboubakar Keita.

"Vi har letat efter en erfaren spelare som kan täcka en rad defensiva positioner, är stark på huvudet, brytningssäker och bra i passningsspelet och det tycker vi att vi har hittat i Abou", säger AIK:s vd och tf sportchef Manuel Lindberg i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons