Albrecht i svår krasch

Sport Daniel Albrecht anlände i helikopter till Universitetssjukhuset i Innsbruck strax efter klockan 14 på torsdagseftermiddagen.
Sport • Publicerad 22 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Daniel Albrecht kraschade illa. Foto. Giovanni Auletta/Scanpix
Daniel Albrecht kraschade illa. Foto. Giovanni Auletta/Scanpix

Daniel Albrecht anlände i helikopter till Universitetssjukhuset i Innsbruck strax efter klockan 14 på torsdagseftermiddagen. Han hade i samband med färden kort återfått medvetandet men hölls sedan nedsövd under transporten. Enligt nyhetsbyrån AFP har schweizaren drabbats av hjärnskakning och skador på ena lungan sedan han kraschat i 140 km/h. Olyckan inträffade i samma del av pisten som amerikanen Scott Macartney föll i förra året. Även Macartney hölls nedsövd sedan han skadat huvudet. Efter amerikanens krasch genomförde arrangörerna ändringar av banan i just den sektionen, för att begränsa farten. Albrecht, 25, tävlar i alla alpina discipliner och vann i storslalom i Alta Badia strax före jul.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.