Annons

Apelgren ny assisterande till Solberg: "En vinnare"

Sveriges herrlandslag i handboll har en ny assisterande förbundskapten.
Han heter Michael Apelgren.
"Svensk handboll är på gång och det ska bli kul att vara med på den resan, och med ett hemma-VM ett halvår bort", säger Apelgren.
Handboll • Publicerad 22 juli 2022
Michael Apelgren. Arkivbild.
Michael Apelgren. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Förbundskapten Glenn Solbergs nya högra hand de närmaste två åren blir alltså Apelgren, meddelar handbollslandslaget på sin hemsida.

Trots den nya tjänsten kommer Apelgren fortsätta träna Sävehofs herrar.

Annons

"Svensk handboll är på gång och det ska bli kul att vara med på den resan, och med ett hemma-VM ett halvår bort. Sverige har tagit stora steg taktiskt, nya spelare poppar upp hela tiden och dialogen med så duktiga spelare som finns i landslaget är nåt jag verkligen gillar och tror på. Glenn och jag har haft väldigt tydliga samtal om rollen och arbetssättet, som blir en ny erfarenhet för mig. Mycket är klart på förhand och det känns helt rätt", säger Apelgren i ett uttalande.

Solberg: "Väldigt bra"

Glenn Solberg:

"Det känns väldigt bra att Michael tackat ja till min förfrågan och att förbundet stöttat processen hela vägen. Michael är en hårt arbetande tränare med stor erfarenhet både som tränare och spelare. Han vet vad som krävs för att bli en vinnare och vi är överens om ett öppet samarbete för vår fortsatta utveckling".

Efterträder Boquist

I våras fick den dåvarande assisterande förbundskaptenen Martin Boquist lämna sitt uppdrag efter ett resonemang som Boquist själv inte köpte.

– Allt annat än att det var Glenn som inte ville ha kvar mig är rent skitsnack, sade Boquist till Aftonbladet då.

Boquist är numera assisterande förbundskapten för Norge.

Handbolls-VM för herrar 2023 spelas den 11–29 januari där Sverige och Polen delar på mästerskapet. I gruppspelet ställs Sverige mot Brasilien, Kap Verde och Uruguay.

Fakta: Michael Apelgren

Landskamper/spelare: 5 (2007), 21 U21.

Klubbar som tränare: Sävehof (sedan 2020, SM-guld 2021), Elverum 2014–2020 (sex NM-guld).

Klubbar som spelare: Djurgården, Hammarby (tre SM-guld), Grannollers (Spanien), Sävehof (två SM-guld) Puerto Sagunto (Spanien) Elverum (Norge).

Källa: Handbollslandslaget

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons