Annons

Atlético Madrid värvar dansk landslagsman

Fotboll • Publicerad 27 januari 2022
Daniel Wass, här i duell med Real Madrids Luka Modric, byter Valencia mot Atlético Madrid i Spanien. Arkivbild.
Daniel Wass, här i duell med Real Madrids Luka Modric, byter Valencia mot Atlético Madrid i Spanien. Arkivbild.Foto: Alberto Saiz/AP/TT

Den danske landslagsbacken Daniel Wass byter fotbollsmiljö – men stannar i Spanien. 32-åringen lämnar Valencia och är klar för Alético Madrid. Wass har skrivit på för 1,5 år med den regerande spanska ligamästaren, meddelar "Atleti" på sin webbplats.

Wass beskrivs på webbplatsen som "en spelare med stor mångsidighet, som kan spela på många platser på planen".

Annons

Wass kontrakt med Valencia skulle gå ut i sommar, och klubbarna har haft svårt att komma överens om en övergångssumma – något som nu har skett.

I Atlético Madrid har det funnits behov av förstärkning på högerkanten, sedan engelsmannen Kieran Trippier lämnade för Newcastle tidigare i januari.

Daniel Wass har gjort 41 landskamper för Danmark. Han har tidigare i karriären bland annat representerat franska Evian och spanska Celta Vigo, innan han kom till Valencia sommaren 2018.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons