Annons

Bäckström målskytt i 6–1-vinst

Nicklas Bäckström gjorde både mål och assist i Washington 6–1-vinst mot Chicago på hemmaplan. Det gjorde även John Carlson, som inte har spelat sedan i slutet av december då han fick en skallfraktur.
Ishockey • Publicerad 24 mars 2023
Washingtons Nicklas Bäckström gjorde mål och assist mot Chicago.
Washingtons Nicklas Bäckström gjorde mål och assist mot Chicago.Foto: Nick Wass/AP/TT

Vinsten hjälper Washington att klättra mot wildcardposition inför slutspelet Stanley Cup, även om mycket fortfarande kan hända.

– Vi är peppade på utmaningen. Vi har Carlson och Darcy Kuemper tillbaka i laget, killar som har missat mycket tid i år, säger Dylan Strome som gjorde två assist.

Annons

33-åringen John Carlson säger att det var länge sedan han var så nervös inför en match.

– Det kändes definitivt lite farligt. Det var speciellt att vara tillbaka, det känns bra.

Washington Alexander Ovetjkin fortsätter jaga Wayne Gretzkys målrekord. Han gjorde ett mål och en assist mot Chicago och är nu uppe på 41 mål den här säsongen.

Hemmalaget fick en stark start och i andra raka matchen gjorde Washington två mål i första perioden.

Med en 5–1-ledning i slutet av tredje stal Alexander Ovetjkin pucken från Seth Jones och gjorde sitt 41:a mål för säsongen. Ovetjkin noteras även för en assist.

Nic Dowd gjorde också mål för Washington och Darcy Kuemper, som kom tillbaka efter en skadeperiod, stoppade 27 skott i Washingtonmålet.

Förlusten var den tredje raka för Chicago.

– Det är helt klart tufft just nu, det är lite pinsamt, säger Chicago-forwarden Tyler Johnson.

– Vi måste spela mycket bättre. Vi håller oss inte till vårt spel, till vårt system det är som att vi inte har någon plan just nu. Vi måste vara mer tävlingsinriktade och ställa upp för varandra mer, fortsätter han.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons