Annons

Balotelli kallad till läger – aktuell för playoff

Landslagsspel för Italien verkade vara ett avslutat kapitel i Mario Balotellis händelserika karriär.
Så behöver det inte bli.
31-åringen är aktuell för playoffspelet till VM.
Fotboll • Publicerad 24 januari 2022
Mario Balotelli är en av 35 spelare som förbundskaptenen Roberto Mancini kallat till ett förberedande landslagsläger inför playoff till VM. Arkivbild.
Mario Balotelli är en av 35 spelare som förbundskaptenen Roberto Mancini kallat till ett förberedande landslagsläger inför playoff till VM. Arkivbild.Foto: Gian Ehrenzeller/AP/TT

Mer än tre år efter sin senaste (sista?) landskamp har anfallaren kallats som en av 35 spelare när förbundskaptenen Roberto Mancini samlar truppen till ett tredagarsläger i Florens onsdag till fredag.

Balotelli spelade senast för Italien i mötet med Polen i Nations League i september 2018.

Annons

Nu har han visat fin form med åtta mål på 19 ligamatcher för Adana Demirspor i Turkiet.

Mancini jobbade med Balotelli när de båda tillhörde Inter och Manchester City och vill se om denne har vad som krävs för landslagsspel när en VM-plats står på spel.

Sommarens Europamästare möter Nordmakedonien den 24 mars. Seger i den matchen och antingen Portugal eller Turkiet väntar i en direkt avgörande match om en plats i VM-slutspelet i Qatar i november.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons