Baryard Johnsson tillbaka som vinnare

Malin Baryard Johnsson fick kliva upp överst på prispallen i sin första stortävling sedan OS-guldet i Tokyo.
Det blev seger i Global Champions Tour-tävlingen i Rom.
– Jag är så glad över att få sitta på den förmodligen bästa hästen i världen, säger hon.
Publicerad 11 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Malin Baryard-Johnsson vann Global Champions Tour-tävlingen i Rom. Arkivbild.
Malin Baryard-Johnsson vann Global Champions Tour-tävlingen i Rom. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Medan Peder Fredricson red en stortävling redan veckan efter Tokyo-OS i augusti och även var med i EM förra veckan har Malin Baryard Johnsson tagit det lugnare.

Men nu är hon tillbaka – som vinnare. Prestationen blev inte mindre av att regnet plötsligt öste ner över tävlingsarenan, men det var svenskan som var bäst på att behärska Rom i regnet på hästen Indiana.

– Jag är så stolt över henne. Jag är så glad över att få sitta på den förmodligen bästa hästen i världen, säger Baryard Johnsson till Global Champions TV.

I och med segern är hon klar för superfinalen i Global Champions Tour i Prag i november.

– Det betyder mycket, så klart, men det betyder mycket att bara få vinna här, säger hon.

Baryard Johnsson var en av elva felfria ryttare som gick vidare till omhoppningen i penningstinna Global Champions Tour-tävlingen. Väl där visade hon prov på den snabbhet som bidrog till lagguldet i OS.

Med tiden 36,74 var hon en dryg sekund snabbare än tysken Christian Ahlmann på andra plats.

Ytterligare två svenskar var felfria och med i omhoppningen. Henrik von Eckermann kom femma på sin OS-häst King Edward, precis före Evelina Tovek, som blev sexa på Winnetou de la Hamente Z.

Även Peder Fredricson fanns med i Rom, men han kom först på 36:e plats i första omgången på Christian K och missade finalen.

Mikael Forsell/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.