Bemström bröt måltorkan i vinstmatch

Emil Bemström visar fin form i Columbus efter att ha missat säsongsinledningen på grund av skada.
Han gjorde sitt första NHL-mål för säsongen när laget krossade Carolina med 6–0.
Ishockey • Publicerad 14 januari 2022
Spelarna i Columbus Blue Jackets firar efter att Emil Bemström gjort 1–0.
Spelarna i Columbus Blue Jackets firar efter att Emil Bemström gjort 1–0.Foto: Karl B DeBlaker/AP/TT

Den svenske forwarden har haft en höst som präglats av skaderehabilitering och sedan spel i AHL innan han på nyårsafton fick göra sin första NHL-match för säsongen. Nu tryckte han in pucken i buren i röran som uppstod framför Carolinas danske målvakt Frederik Andersen i minut åtta av den första perioden.

Matchen slutade 6–0 till Columbus efter bland annat två mål av Jegor Tjinachov och ett av Patrik Laine.

Förutom målet noterades Bemström även för en assist, när han var med och spelade fram Jack Roslovic som gjorde matchens sista mål på ett friläge med några minuter kvar.

Bemström hade i sina tidigare sex matcher i NHL den här säsongen bara skrapat ihop en passningspoäng.

Columbus målvakt, letten Elvis Merzļikins, höll nollan med 31 räddningar.

Hedman assisterade

Nattens NHL-omgång var fullmatad med totalt elva matcher.

Tampa Bays Victor Hedman gjorde en assist i 4–2-segern mot Vancouver. Under ett powerplay i första perioden serverade han Steven Stamkos som dunkade in pucken på ett direktskott.

Tjecken David Pastrnak utmärkte sig när Boston besegrade Philadelphia med 3–2, genom att göra sitt lags samtliga tre mål.

Erik Gustafssons Chicago vann mot Montreal med 3–2 efter förlängning. Backen assisterade till två mål, bland annat Filipp Kurasjovs avgörande.

Arvidsson målskytt

I Los Angeles 6–2-seger mot Pittsburgh blev Viktor Arvidsson målskytt för hemmalaget som i den sista perioden smällde in fyra mål på raken. Där stod även Adrian Kempe gjorde en assist.

New York Rangers gästade San Jose – och vann med 3–0. Mika Zibanejad spelade fram Chris Kreiders mål i första perioden. När Kreider åter satte pucken i nät i den tredje perioden var det hans 200:e NHL-mål.

Calgary kördes över med 1–4 av gästande Ottawa.