Annons

Biljettsläpp till VM-kvalet flyttas

Den 24 mars möter herrlandslaget i fotboll Tjeckien i VM-playoff på Friends arena.
Svenska fotbollförbundet (SvFF) har beslutat att skjuta fram biljettsläppet på grund av det osäkra pandemiläget.
Fotboll • Publicerad 25 januari 2022
Sverigejubel efter att Emil Forsberg (tv) gjort 1-0 på straff i VM-kvalmatchen mot Grekland.
Sverigejubel efter att Emil Forsberg (tv) gjort 1-0 på straff i VM-kvalmatchen mot Grekland.Foto: Anders Wiklund/TT

Biljettsläppet, som skulle ha skett på tisdagen, skjuts fram till obestämt datum för att slippa göra återbetalningar till biljettköpare.

Bortsett från kravet på vaccinationsbevis råder inga restriktioner vid stora utomhusevenemang i nuläget, men SvFF vill försäkra sig om att det inte ändras inom den närmsta framtiden.

Annons

– Vi vill avvakta till nästa avstämning som kommer att göras, och se hur det kommer att se ut då. Vi har redan sålt 26 000 biljetter så därför väljer vi att skjuta på biljettsläppet tills vi vet lite mer, säger Lena Danielsen, biljettchef vid SvFF, till TT.

Folkhälsomyndigheten förväntar sig att de nuvarande restriktionerna, som enbart gäller evenemang inomhus, sträcker sig fram till mitten av februari. Förhoppningsvis kommer biljettsläppet kunna ske någon gång då, fortsätter Lena Danielsen.

SvFF räknar i dagsläget med att matchen ska kunna spelas utan restriktioner i mars.

– Vi hoppas att det ska ha lättat så mycket i mars att vi ska kunna spela utan restriktioner. Vi är fortsatt optimistiska och hoppas att det ska följa samma mönster som det har gjort i flera andra länder, säger Lena Danielsen.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons