Annons

Blackstenius klar för Arsenal

Den svenska landslagsstjärnan Stina Blackstenius byter Göteborg och Häcken mot London och Arsenal, det bekräftar den engelska fotbollsklubben på sin .
Fotboll • Publicerad 14 januari 2022
Stina Blackstenius är klar för Arsenal. Arkivbild.
Stina Blackstenius är klar för Arsenal. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

"Vi är jätteglada över att ha värvat Stina. Hon är en talang i världsklass som kommer att ge vårt lag ännu mer kvalitet", säger Arsenals svenske tränare, Jonas Eidevall.

Blackstenius kommer närmast från BK Häcken, som hon lämnar som bosman.

Annons

"Det känns fantastiskt att vara här, jag är så glad över att komma till en så stor och bra klubb som Arsenal. Jag fick ett jättebra första intryck av klubben, de spelar jättebra fotboll och jag ville vara en del av det. Det känns som att jag kommer att kunna bli en bättre spelare i den här miljön", säger hon.

Det blev bara en och en halv säsong i Häcken för Blackstenius – men hon hann göra ordentligt avtryck.

Under sitt första halvår i klubben, som då hette Göteborg, tog hon SM-guld 2020. Det följde den 25-åriga landslagsanfallaren upp med att ta hem skytteligatiteln i fjol, efter 17 mål på 21 matcher i damallsvenskan. Dessutom hjälpte hon laget till det historiska gruppspelet i Champions League.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons