Annons

Bottenrivalen anmäler Norrby – nervös väntan för HBK

Norrby kan straffas för bytesmissen i segermatchen mot Öster.
Bottenkonkurrenten Dalkurd har nämligen skickat in en anmälan till Svenska fotbollförbundet.
Fotboll • Publicerad 1 november 2022
Andreas Johanssons Halmstad kan få vänta med att fira den allsvenska platsen om Norrby straffas för att ha använt en obehörig spelare mot Öster. Arkivbild.
Andreas Johanssons Halmstad kan få vänta med att fira den allsvenska platsen om Norrby straffas för att ha använt en obehörig spelare mot Öster. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Boråslaget såg ut att slippa straff för incidenten, då Gustav Broman byttes in i slutminuterna av 2–0-segern mot Öster trots att han inte fanns med i matchtruppen. Domaren Adi Aganovic upptäckte missen och rapporterade det till Svenska fotbollförbundet (SvFF), men gjorde ingen formell anmälan.

Det har däremot superettajumbon Dalkurd, som ligger tre poäng bakom Norrby på den negativa kvalplatsen, gjort.

Annons

Pierre Blomqvist på SvFF vet ännu inte om anmälan kan leda till att resultatet i matchen ändras, vilket i så fall skulle innebära att topplaget Öster tilldöms segern med 3–0.

– Jag har inte hunnit läsa handlingar och vad de yrkar på. Det är något disciplinnämnden får pröva, säger han till Fotbollskanalen.

En eventuell dom lär komma snart, tror Pierre Blomqvist. Den sista omgången i superettafotbollen spelas på lördag.

– Utan att ha haft kontakt med dem (disciplinnämnden) så ser jag att det måste tas innan helgen, säger han.

Hoppas på beslut i morgon

Enligt Jeanette Green Jeppsson, tävlingsjuridisk handläggare på Fotbollförbundet, kan beslutet meddelas inom kort.

– Nu ska det här hanteras så fort det går. Vi tar in yttranden från berörda parter och hoppas att disciplinnämnden kan fatta beslut under onsdagen, säger hon till Borås Tidning.

Skulle resultatet i matchen ändras påverkar det inte bara bottenstriden, då Norrby i så fall ramlar ned under strecket och har lika många poäng som Dalkurd och Östersund inför slutomgången.

Det innebär även att Halmstad inte är klart för allsvenskan nästa år. Hallänningarna, som i och med Norrbys seger hade säkrat uppflyttningen redan inför sin förlustmatch mot AFC Eskilstuna i söndags, har just nu fem poäng ned till Öster på kvalplatsen. Om tabelltrean tilldöms segern är Växjölaget i stället bara två poäng bakom Halmstad.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons