Brynäs rasade ihop – Malmö vann efter målkalas

Ishockey • Publicerad 2 oktober 2022
Malmös Lance Bouma efter 4–4 under söndagens ishockeymatch i SHL mellan Malmö och Brynäs. Skåningarna vann till slut matchen med 8–4.Foto: Andreas Hillergren/TT

När Malmö och Brynäs klev av isen efter den andra perioden stod det 4–4 på resultattavlan.

Drygt tio minuter in på den tredje perioden var läget annorlunda, då hade hemmalaget Malmö 8–4.

Och det gick snabbt mellan målen.

44.44 på uret kom 5–4, 50.12 kom 6–4, 52.17 kom 7–4 och 52.24 kom slutresultatet 8–4.

Senast Malmö gjorde åtta mål i SHL var den 9 januari 2007, då blev det 8–3 mot Linköping.

Malmö har fått en fin inledning på SHL-säsongen och är tvåa i tabellen efter fem spelade omgångar, en poäng bakom Skellefteå som dessutom har två matcher mer spelade.

Lika fin start har inte Brynäs fått som är jumbo efter sex spelade matcher.

– Det rasar ihop på slutet, det är inte okej, säger Brynäs Anton Rödin till C More.