City närmare titeln efter tolfte raka segern

Kevin De Bruyne avgjorde den tidiga seriefinalen mot Chelsea i Premier League-fotbollen och sköt det regerande mästarlaget Manchester City ett steg närmare en ny ligatitel i 1–0-segern.
Fotboll • Publicerad 15 januari 2022
Kevin De Bruyne, vänster, jublade tillsammans med lagkamraterna och hemmapubliken i 1–0-segern mot Chelsea.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Trepoängaren var Manchester Citys tolfte raka i Premier League och avståndet ned till tvåan Chelsea är nu 13 poäng efter 22 av 38 omgångar. Till trean Liverpool, som har två matcher mindre spelade och möter Brentford på söndagen, är det ytterligare en poäng.

– Vi visste att om vi vann i dag skulle vi göra avståndet större till dem gällande titeln. Vi behöver inte titta på det, säger Kevin De Bruyne till BT Sport i Viaplays tv-sändning.

Skruvade in segermålet

Citys offensive mittfältsstjärna blev stor matchhjälte i lördagens tidiga seriefinal hemma mot Chelsea inför drygt 53 000 åskådare. Belgaren, som bar lagkaptensbindeln innan han byttes ut till stående ovationer i den 85:e minuten, satte matchens enda mål i 70:e minuten. Efter en öppnande passning från portugisiske vänsterbacken João Cancelo skruvade De Bruyne vackert in bollen med högerfoten i Chelseamålvakten Kepa Arrizabalagas vänstra hörn.

Manchester City, som förra säsongen vann den engelska fotbollsligan med tolv poäng före rivalen Manchester United, måste stå för flera oväntade poängtapp under vårens 16 återstående ligaomgångar för att inte försvara sin titel.

– Många saker kan ändras och fördelen (i titelstriden) kan svänga. Jag tycker att laget var fokuserat på jobbet som behövdes göras (i dag) och det är det enda vi kan påverka, säger Kevin De Bruyne.

Newcastle tappade igen

Newcastles fans är långt från lika bortskämda med segrar som Citys supportrar.

Fram till mötet med Watford stod "Skatorna" på blott en. Med tre minuter kvar såg det ut som om trepoängarna skulle bli dubbelt så många. Allan Saint-Maximin pricksköt ledningsmålet i andra halvlek men i den 87:e minuten nickade João Pedro in kvitteringen.

Det målet innebar att Watford håller Newcastle bakom sig i tabellen och ovanför nedflyttningsstrecket. Det var också tionde gången för säsongen som Newcastle tappade en ledning.

I bottenskiktet kvicknade Norwich till. 2–1 hemma mot Everton var säsongens tredje seger och de tre poängen gjorde att Norwich passerade Newcastle i tabellen.

Wolverhamptons fina form står sig. 3–1 hemma mot Southampton var tredje segern på fyra matcher.