Annons

Dennerby bedrövad efter smitta i laget

Det indiska damlandslagets hade chansen att på hemmaplan kvala till VM nästa år. Men när covid-19 tog sig i truppen tvingades laget att dra sig ur de asiatiska mästerskapen efter en match.
Händelserna har gjort lagets förbundskapten, svenske Thomas Dennerby, bedrövad – och skarpt kritisk.
Fotboll • Publicerad 27 januari 2022
Thomas Dennerby. Arkivbild.
Thomas Dennerby. Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB/TT

Med tolv spelare smittade av covid-19 fanns det inte möjlighet att ställa upp med ett lag, men Dennerby menar att turneringsarrangören (Asiatiska fotbollskonfederationen, AFC) borde ha sett över möjligheten att skjuta upp matchen – i stället för att laget, som nu, tvingas till att dra sig ur mästerskapet på hemmaplan i Mumbai.

Detta då laget, som befunnit sig i en bubbla och följt alla restriktioner noga, inte i tid informerats om att personalen på hotellet där de bott varit smittad, säger han på en presskonferens enligt indiska Sportstar.

Annons

– Det smärtar mig att AFC lägger ansvaret på oss i den här frågan, säger Dennerby.

Eftersom att laget befunnit sig inom mästerskapsbubblan och AFC inte agerat i tid eller krävt att personalen testades i samma utsträckning som trupperna, borde större flexibilitet finnas, menar han som kallar konfederationens smittskyddshantering "oprofessionell".

– Mitt lag och jag är bedrövade. Våra drömmar är krossade.

– Vi åkte inte ens hem över jul eller nyår för att hålla oss säkra. Av vilken anledning? Det här är min värsta upplevelse någonsin som förbundskapten.

Det indiska damlandslaget inledde mästerskapet med att spela 0–0 mot Iran. Nästa match skulle ha spelats på söndag, men så blir det alltså inte.

Härnäst ska Dennerby återgå till uppdraget att ta förbereda landets F17-lag för VM i oktober.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons