Det är nu det gäller för Hässleholms IF

Sport Om HIF skall hänga med krävs poäng.
Sport • Publicerad 6 augusti 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Kristian Eriksson (till höger) har varit borta från startelvan med en känning men är nu tillbaka igen. Här är han tillsammans med sin lagkamrat Tommy Filipovic. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Kristian Eriksson (till höger) har varit borta från startelvan med en känning men är nu tillbaka igen. Här är han tillsammans med sin lagkamrat Tommy Filipovic. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Dagens match mot Lund på Klostergårdens IP är om inte vinna eller försvinna så i alla fall väldigt nära det för HIF – och det finns inget som säger att HIF:s uppgift blir lätt.

– Lund är ett duktigt, bollförande lag med många tekniska spelare, säger Dan Olofsson.

Samtidigt känner Dan Olofsson också till Lunds svagheter.

– De går framåt med mycket folk och blottar sig bakåt. Det passar oss, säger han.

Enligt Olofsson har HIF ofta spelat bra mot lag med ett sådant spelsätt som Lunds.

– Det brukar bli fartfyllda matcher med många snabba omställningar, säger han.

Ett par positiva HIF-nyheter: Liridon Ahmeti är tillbaka efter sin avstängning och Kristian Eriksson är redo att spela från start igen efter att ha slitit med en känning.

Däremot är Gazmend Xhemajli avstängd den här matchen också. Dessutom är Egzon Ademi i Kosovo medan Arber Sabani och Viktor Ekström jobbar skift. Detta medför att de inte har kunnat träna under veckan och Dan Olofsson, Christian Carlsson och Anders ”Knippet” Karlsson har därför beslutat att vila duon.

– De som startar i morgon är spelare som har varit med fullt ut hela säsongen och som därför känns heta, säger Dan Olofsson.

0–1-förlusten mot IFK Berga förra helgen var ett tungt poängtapp för HIF som vid vinst bara hade varit två poäng från kvalplatsen.

Men Dan Olofsson känner att det finns mycket att ta med sig därifrån och i stället för att gräva ned sig i den matchen vill HIF blicka framåt.

– Det är väldigt skönt att få en ny match direkt efter den förlusten, säger Olofsson.

FC Rosengård, som i nuläget ligger på kvalplats, spelar i dag borta mot Lindsdal. Den matchen börjar en timme efter HIF:s avspark. IFK är trea, fyran Asarum möter Torn.

Johannes Höghäll Johnsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.