Det gamla gardet avtackas inför storpublik

Publiken är tillbaka.
Då passar fotbollsförbundet på att hylla det gäng landslagshjältar som valde att sluta efter EM.
– Det här är de väl värda, säger Victor Claesson
Publicerad 8 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021

Kort före lördagens VM-kvalavspark mot Kosovo på Friends arena kliver fem spelare in för att uppmärksammas för lång och trogen tjänst i landslaget.

De fem är Sebastian Larsson, Andreas Granqvist, Marcus Berg, Gustav Svensson och Mikael Lustig.

Även Pontus Jansson, som inte är på plats, tillhör det gamla gardet som hyllas.

Tillsammans spelade de sex spelarna över 450 landskamper.

– Vi har valt att vänta med att tacka av spelarna tills att vi kunde ha publik på arenan. Det här är killar som gjort stora insatser för herrlandslaget under många år och förtjänar att tackas av ordentligt, det känns såklart kul att det kommer runt 45 000 på matchen, säger landslagschefen Stefan Pettersson.

Avtackningen uppskattas i landslagstruppen.

– Jag tycker att det är viktigt och helt rätt tillfälle att tacka av de här "gubbarna" som har gjort så mycket för svensk fotboll under så många år. Det kommer nog att bli emotionellt för dem, säger Ludwig Augustinsson.

– Jag håller med. Det är nog något man generellt kan bli bättre på i Sverige. I många andra länder är det en självklarhet att tacka av spelare, säger Viktor Claesson.

Henrik Skiöld/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.