Det våras för ungdomarna

Sport Klubben har gjort några tunga förluster sedan degraderingen från trean i höstas.
Sport • Publicerad 6 april 2009 • Uppdaterad 13 december 2021
Anders ”Knippet” Karlsson och Bengt Emil Andersson
Anders ”Knippet” Karlsson och Bengt Emil Andersson

Klubben har gjort några tunga förluster sedan degraderingen från trean i höstas. Samtidigt har man legat lågt på nyförvärvssidan. Istället flyttas ett antal egna talanger födda 1990 och 1991 upp i a-truppen. Oprövade kort, som gör det svårt att säga om HIF kan kriga i absoluta toppen. – Det förstår alla att det är tufft att flytta upp tio juniorer. Men samtidigt är det inspirerande att arbeta med unga spelare som är träningsflitiga och alltid entusiastiska. De vill så himla mycket, säger "Knippet". Han och tränarkollegan Bengt Emil Andersson har alltså en formbar trupp att jobba med. I försäsongens sista stund, valde dessutom Erik Persson att rita på för "Di Gröne". Efter sex säsonger i IFK Hässleholm tyckte han det var dags för ett miljöombyte. – Vi kommer nog att ha honom som högerback som han spelade i IFK. Men han kan säkert också spela mittback om det skulle visa sig behövas, säger HIF-tränaren.

är också vänsterbacken Adrian Andersson från Yngsjö och forwarden Bajran Peci med förflutet i Markaryd och Älmhult. –Bajran är med och nosar på startelvan, men har tyvärr inte kunnat träna fullt ut, förklarar "Knippet". Försäsongen har visat att HIF trots spelaromsättningen har kapacitet för att räcka en bra bit i fyran. I genrepet blev det till exempel 1–1 mot tippade topplaget Perstorp. – Vi har känts starka i många av träningsmatcherna, men hur långt vi räcker placeringsmässigt är omöjligt att säga, påpekar "Knippet". HIF-arna arbetar istället enligt parollen "vi ska bli bättre, utvecklas, och träna hårt". Följer spelarna den uppgjorda planen, så borde också poängen trilla in.

bjuder på fyra tänkbara topplag:

Ola AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.