”Dra nytta av att vi är större och starkare”

Sport Elias Holmström är revanschsugen
Sport • Publicerad 31 januari 2020 • Uppdaterad 15 december 2021
Elias Holmström har lagt förlusten mot Anderstorp bakom sig, även om den sved. Nu har han siktet inställt på Farmen, och förhoppningsvis två nya poäng. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Elias Holmström har lagt förlusten mot Anderstorp bakom sig, även om den sved. Nu har han siktet inställt på Farmen, och förhoppningsvis två nya poäng. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Vinslöv hade chansen att i praktiken punktera serien om de vunnit seriefinalen mot Anderstorp i söndags, men en rad missar i första halvlek och dålig start på andra halvlek sumpade de möjligheterna.

– Jag tycker fortfarande att vi var det bättre laget under stora delar av matchen, men vi missade så in i helvete. Men jag är väl inte jättesur, eller jo det är jag egentligen, säger Elias.

Att de förlorade kan han på sätt och viss acceptera, men sättet de gjorde det på svider.

– Vi hade bra chanser att gå ifrån men som vi inte tog vara på, för vi kom till lägen hela tiden tycker jag. Istället för att kanske haft ledningen med fem i paus var det lika, och sen gav vi bort det i början på andra. Kan väl säga att det var ingen rolig bussresa hem direkt, men det är bara att ta sig i kragen.

Anderstorpsmatchen har han och de övriga i Vinslöv lagt bakom sig och nu är det Lugis farmarlag Farmen som gäller hemma i Furutorpshallen. Ett Farmen som visat på bra form efter jul- och nyårsuppehållet.

– Det är en svår match. Det är skolade unga pojkar som vill upp i deras A-lag och en del har redan testat på spel där, så det blir tufft, säger Elias.

Vad är viktigt för er mot dem?

– De är svåra att möta. De är tekniskt duktiga, och så länge de har vittring så springer de hela tiden. Lite som Drott. Men det viktigaste är ändå att vi gör vårt jobb. Vi har slagit dem förut och kan så klart göra det igen.

Vad är viktigt att ni tänker på i ert spel?

– Att vi vågar spela på så som vi gjort innan, det har ju visat sig att det gått rätt så bra och det är väl inga tillfälligheter att vi vunnit så många matcher som vi gjort. Kanske gick vi ifrån vårt spel lite för mycket mot Anderstorp. Sen ska vi dra nytta av att vi är större och starkare än dem.

För Elias egen del har våren börjat bra även om han inte fick så mycket utrymme mot Anderstorp senast.

– De stängde ner linjen rejält annars tycker jag att jag haft ett jämnt flöde i år. Spelet har fungerat bra och jag har gjort de målen jag ska. Och bakåt tycker jag att jag hjälpt till att hålla ihop försvaret så mycket jag kan.

Hur känns kroppen?

– Jo, det känns riktigt bra. Nästan lite bättre än tidigare.

Mot Anderstorp tog han hand om en straff som han satte säkert, något Vinslöv annars haft problem med i de senaste matcherna. Faktum är att de endast gjort mål på 28 procent (sex av 21) av straffarna i de senaste åtta matcherna.

– Det är för dåligt det är det, och mot Anderstorp kostade det oss poäng. Jag har ju lagt straffar tidigare och gå fram och skjuta hårt kan jag, så vill de att jag ska lägga så gör jag det. Annars tycker jag att både ”Mesa” (Albert Mesanovic) och Armin (Kaltak) är säkra, men ibland kan det bli lite hjärnspöke. Viktigast är att vi gör mål, sen spelar det ingen roll om det jag eller någon annan som gör det, säger Elias Holmström som ser fram emot kvällens match.

– Spela hemma är ju det bästa som finns.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.