En bragdartad blågul revansch

Krönika Vilken fantastisk VM-succé!
Sport • Publicerad 29 juni 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Vilken fantastisk VM-succé! Laget som var så nersnackat och hade så låga förväntningar på sig skrev historia den här underbara sommarheta lördagen och för många svenska fans kommer självklart minnena av den magiska VM-sommaren 1994 tillbaka, på många sätt.

Sverige slog ut Tyskland ur VM och är klart för en medaljmatch, minst om bronset och kanske rentav om guldet. Tyskland, alltså. Det var 24 år sedan det hände sist i ett mästerskap. 24 år!

Det var alltså hög tid för en svensk fotbollsframgång att jubla över och nu är den så nära att vi kan ta på den, lukta doften av medalj.

Efter Sofia Jakobssons 1-1 tog det svenska laget faktiskt över matchen. När såg vi något sådant mot Tyskland senast? 2-1 kom kanske lite för tidigt, för det ändrade matchbilden till tysk fördel som brukligt i fotboll när det ledande laget vill slå vakt om sin ledning.

Jag har varit lite tveksam till forwardsduon Sofia Jakobsson och Stina Blackstenius, men det är bara att ta tillbaka allt det där och plocka fram de stora orden i stället. De gjorde de avgörande målen mot Tyskland. Det ger alltid högsta världsklassbetyg.

Drömmen är förstås final mot USA och ännu en härlig revansch, den här gången med ordinarie lag till skillnad mot i gruppspelet.

Artur G BlidingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.