FIS avsätter generalsekreterare

Publicerad 9 oktober 2020 • Uppdaterad 25 november 2021
Sarah Lewis tvingas lämna FIS. Arkivbild.
Sarah Lewis tvingas lämna FIS. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen

Internationella skidförbundet (FIS) styrelse har röstat bort generalsekreterare Sarah Lewis med omedelbar verkan. Enligt ett pressmeddelande fattades beslutet på FIS konferens under dagen och grundar sig i "total brist på tillit" till Lewis.

55-åriga brittiskan har varit förbundets generalsekreterare sedan 2000. Det är ännu inte klart varför hon tvingas lämna sin post.

– Det här är en personalfråga internt i FIS. Jag har ingen ytterligare kommentar utöver det som framkommer i pressmeddelandet, säger norske längdskidchefen Erik Röste, som också sitter i FIS styrelse, till nyhetsbyrån NTB.

Lewis namn har förekommit i spekulationerna om vem som ska ta över presidentposten i FIS efter Gian-Franco Kasper, som lämnar sin post i samband med FIS kongress som är planerad till juni nästa år.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.