Förlorade laget i krasch – tillbaka i högstaligan

Ett år i andradivisionen räckte.
Chapecoense – som förlorade större delen av sitt lag i en tragisk flygkrasch 2016 – har säkrat avancemang till den brasilianska högstaligan i fotboll.
Publicerad 13 januari 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Chapecoense. Arkivbild.
Chapecoense. Arkivbild.Foto: Luis Benavides/AP/TT

Chapecoense besegrade rivalen Figuriense med 2–1 och avancemanget var därmed ett faktum. Med fyra omgångar kvar att spela har nu andraplacerade Chapecoense säkrat en topp fyra-placering vilket innebär uppflyttning.

Chapecoense tillbringade förra säsongen i högstaligan men slutade näst sist och degraderades.

"Vinna är bra. Att vinna Santa Catarina-derbyt är ännu bättre. Att vinna Santa Catarina-derbyt och säkra en återkomst till Serie A (Brasiliens högstaliga) är SENSATIONELLT", skriver klubben på Twitter enligt ESPN.

I november 2016 omkom nästan hela Chapecoenses trupp i en tragisk flygkrasch som skakade fotbollsvärlden. Det chartrade planet, som tillhörde det bolivianska flygbolaget Lamia, skulle flyga Chapecoense till Medellín för att spela final i turneringen Copa Sudamericana. 71 av 77 personer ombord på planet omkom.

Anton Johansson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.