Annons

Frölundas Röglepik: "Är inte så jäkla bra"

Det blev tionde gången gillt för Frölunda. Efter nio förluster i rad mot Rögle i SHL, slutspel och CHL vann göteborgarna med 4–1 i Scandinavium.
Ishockey • Publicerad 15 januari 2022
Andreas Borgman (74) ler glatt efter sitt första SHL-mål för Frölunda, som också var lagets första i den efterlängtade segern mot Rögle.
Andreas Borgman (74) ler glatt efter sitt första SHL-mål för Frölunda, som också var lagets första i den efterlängtade segern mot Rögle.Foto: Adam Ihse/TT

Lördagens match började som det ganska ofta har sett ut när Frölunda mött Rögle. Göteborgarna dominerade spelet en stund. Sedan fick gästerna en målchans.

Dennis Everberg smällde in 1–0 till serieledande Rögle, sedan Frölunda tappat pucken vid egen blå linje.

Annons

– Händer det här igen? Skojar de med oss, berättar Joel Lundqvist, lagkapten i Frölunda, att han tänkte efter målet.

Men i andra perioden vände Frölunda till ledning med 3–1. Andreas Borgman visade vägen med ett dragskott som gav 1–1 vid 5.09. Theodor Niederbach gjorde 2–1 bara 26 sekunder senare.

Kaxighet

Andreas Borgmans mål var hans första för Frölunda i SHL, och kom i tredje seriematchen efter den förre HV-backens återkomst till SHL från Nordamerika strax före jul.

– Jag börjar komma in i någon slags matchform, säger Andreas Borgman, som inte hade spelat på ett tag när han kom till Frölunda.

Den 26-årige backen har redan hunnit möta Rögle tre gånger med sitt nya lag. De två första, i CHL-slutspelet, vann skåningarna.

Borgman tycker att Frölunda satt ihop bättre som lag den här gången, och beskriver prestationen:

– Lite framåtlutade, lite attityd, lite kaxighet, bra defensivt. Är vi det, då är det ingen som slår oss, säger Andreas Borgman.

Han tycker att det pratats för mycket om hur bra Rögle är.

– De är bra. Men vi visar i dag att vi kan slå dem, säger Borgman bestämt.

Rögle saknade flera viktiga spelare, på grund av skador och en avstängning. Men Frölunda var ändå mycket nöjt över segern.

Annons

– Mitt lag i dag behövde vinna mot ett lag som har Rögles tröjor på sig, oavsett om det var B-juniorerna de kom hit med, eller om det var A-pojkarna, säger Roger Rönnberg, tränare i Frölunda.

Han passade på att berömma Andreas Borgman.

– Jättekul att se hans bestämdhet för oss. Hans betydelse kommer att bli enorm, säger Rönnberg.

Tufft program

Serieledande Rögle räckte inte till denna gång.

– Med några studsar kanske vi kunde fått ett annorlunda resultat. Men jag vill inte ta något från Frölunda. De var väldigt vassa och hungriga, säger Cam Abbott, tränare i Rögle.

Hans lag har ett tufft program framför sig, med tre hemmamatcher på fyra dagar i början av nästa vecka.

Segern var Frölundas första trepoängare på hemmais sedan i mitten av november.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons