Gunnarsson nära en plats i landslaget

Sport Johanna Gunnarsson från Vinslöv är nära i en plats i det svenska flicklandslaget i handboll. Hon är med i den bruttotrupp som i juli ska spela en internationell turnering i Göteborg.
Sport • Publicerad 31 maj 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Johanna Gunnarsson har nyss bytt klubb och lämnat moderklubben Vinslövs HK för IFK Kristianstad. Foto: Tord Sonnander
Johanna Gunnarsson har nyss bytt klubb och lämnat moderklubben Vinslövs HK för IFK Kristianstad. Foto: Tord Sonnander

För snart två månader sedan var Johanna Gunnarsson en av 60 handbollstjejer på ett riksläger i Halmstad. Mittsexan från Vinslövs HK gjorde bra ifrån sig och är nu aktuell för landslagsspel.

Gunnarsson, som fyller 16 år i helgen, kommer under helgen vara med på ett landslagsläger i Tyresö.

– Vi är 20 tjejer där som bland annat ska spela en match mot Tyresö, säger Johanna Gunnarsson som hoppas att hon blir en av de 16 spelare som blir uttagna till den internationella turneringen i Göteborg den 1-7 juli.

– Det är klart att jag satsar på det. Men att jag skulle bli uttagen i bruttotruppen var inget jag trodde på i Halmstad.

Det har hänt en hel del för Johanna under den senaste tiden. Hon var för någon vecka sedan med på en heldags regionträning i Burlöv.

Efter det var hon en av fyra Skånetjejer som blev kallade till helgens landslagsläger i Tyresö.

– Jag hade nästan gett upp då de som tar ut landslaget skulle skicka ett mejl på ett visst datum. Då det inte kom trodde jag inte det skulle bli något. Men en dag när jag var i skolan så fick jag det glädjande beskedet, berättar Johanna.

För någon vecka sedan blev det också klart att hon byter klubb.

– Det har precis blivit klart att jag nästa säsong ska spela för IFK Kristianstad, säger Johanna Gunnarsson vars några år äldre syster Josefine spelar handboll i samma stad fast i Kristianstads HK

Även Johannas årskamrat Ludvig Persson tog sig vidare från Rikslägret i Halmstad. Precis som Johanna kommer han att vara med på Riksläger 2 som går på samma plats den 4-7 augusti.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.