Annons

Haaland-hyllningen: "Som Zlatan och Ronaldo"

Lite Zlatan Ibrahimovic, lite Cristiano Ronaldo.
Det är vad Peter Schmeichel ser i Erling Braut Haaland.
Fotboll • Publicerad 3 oktober 2022
Manchester Citys Erling Braut Haaland firar sitt derbyhattrick mot United.
Manchester Citys Erling Braut Haaland firar sitt derbyhattrick mot United.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Peter Schmeichel förknippas mest med tiden i Manchester United men den numera 58-årige målvaktsveteranen spelade även för rivalklubben.

Karriären avslutades nämligen i Manchester City.

Annons

Dansken har därmed spelat sin beskärda del av Manchester-derbyn – och såg givetvis söndagens stormöte med Etihad Stadium.

Och han var precis som alla andra lyrisk över norrmannen Erling Braut Haalands prestation i just den matchen, men även imponerad kring vad 22-åringen har åstadkommit under sin första tid i Manchester City sedan flytten från Bundesligalaget Dortmund.

"Zlatan-liknande målet"

– Du kan se olika typer av spelare i honom, han är en blandning av flera toppspelare. Du har det där Zlatan-liknande målet och så ser man lite av Cristiano Ronaldo där också. Man ser flera toppspelare i en och samma spelare, säger han.

– Det är därför han är så farlig. Han har haft lyxen att se många bra anfallare och nu har han lyckats kombinera deras skicklighet till sin egen.

Haaland stod återigen för en imponerande insats i Premier League-fotbollen.

I derbyt noterades han för sitt tredje raka hattrick på hemmaplan, i ligasammanhang, och spelade dessutom fram till två av Phil Fodens tre mål i 6–3-segern.

Haaland historisk

Genom sina tre mål blev Haaland historisk.

Ingen annan spelare i ligans historia har gjort tre hattrick på så få matcher. Den närmaste är Michael Owen. Han behövde 48 matcher – Haaland åtta.

– Det viktigaste detaljen för att vara en bra anfallare är att ha tålamod. Jag har spelat mot några av de bästa och det var när de försvann som man verkligen behövde ha koll på dem, säger Schmeichel.

– De försvinner och sedan slår de till när de får chansen.

Annons

Erling Braut Haaland har på åtta ligamatcher gjort hela 14 mål – skytteligatvåan Harry Kane står på 7 – och tre på två Champions League-omgångar.

Vilket gör att han står på totalt 17 mål på 11 matcher för Manchester City.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons