Annons

Han blir klubbchef i OV Helsingborg

Handboll Det är en liten dröm som går i uppfyllelse för Mats Engblom, 39 år, när han tillträder sin nya handbollstjänst som klubbchef i OV Helsingborg.
Sport • Publicerad 13 oktober 2014 • Uppdaterad 14 december 2021
Mats Engblom fick mitt i kvalserien i våras lämna tränarjobbet i Ystads IF. Nu har den skånske handbollsprofilen hittat ett nytt jobb. Den 1 november blir han klubbchef i OV Helsingborg. ARKIVBILD
Mats Engblom fick mitt i kvalserien i våras lämna tränarjobbet i Ystads IF. Nu har den skånske handbollsprofilen hittat ett nytt jobb. Den 1 november blir han klubbchef i OV Helsingborg. ARKIVBILD

Den i Åhus uppvuxne och i Åhus HB handbollsfostrade Mats Engblom fick mitt i den värsta krisen i våras, när Ystads IF:s resultat inte var de bästa ens i kvalserien och elitserieplatsen därmed var hotad, med omedelbar verkan lämna ifrån sig huvudtränarsysslan i Ystads IF.

– Frånsett detta sista år i YIF känner jag mig nöjd med min tränarkarriär. Jag är besviken på resultaten vi nådde i YIF i fjor, medger Mats Engblom, som i övrigt inte har lust att göra några kommentarer om sin abrupta avgång.– Det där är ett avslutat kapitel.

Annons

Faktum är att han alltjämt står på YIF:s tjänstgörings- och lönelista. Sedan han entledigades från elittränarjobbet i YIF har Mats Engblom ägnat sin anställningstid åt att författa en utvecklingsplan för spelarna.– Det är mina tankar och idéer om utvecklingen från ungdoms- till elitspelare. Tanken var att jag skulle vara klar med denna plan till den 1 november, men dealen jag gjort med YIF är att få den färdig till nyår.

På elitnivå, sina relativt unga ålder till trots, har Mats Engblom verkat länge. Efter att ha varit assisterande tränare till Ola Månsson i Team Eslövs IK:s damlag bar det vidare till OV Helsingborg, Lindesberg, Hammarby och Ystads IF.– Jag var ett år i OV och fick vara med om att ta upp dem i elitserien, upplyser Mats Engblom.

När han nu återvänder till OV återförenas han för övrigt med Ola Månsson, Kävlingesonen som tränar herrarna i allsvenskan.Men att hjälpa till ”på golvet” är inte aktuellt för Engblom. Istället träder han in i rollen som klubbchef, en post han tar över efter avgående Ann-Sofie Johansson.– Jag tvekade inte en sekund när jag fick erbjudandet för några veckor sedan. Detta är något jag haft som vision att få göra efter tränarkarriären. Jag är överlycklig.I OV, berättar Mats, ska han jobba i den dagliga verksamheten för att skapa förutsättningar för klubben att ta steg i riktningen mot att nå upp i elitserien. Just nu ligger såväl herr- som damlaget i allsvenskan, serien under det absoluta finrummet.– Det är en stor förening. I OV finns det 600 handbollsspelande medlemmar under 20 år, berättar Mats.

Jonny Nilsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons