Annons

Händemark: Får lita på domaren

Offside eller inte?
Brynäs segermål mot Malmö i förlängningsrysaren i nedflyttningskvalet blev omdiskuterat.
– Men domaren har en bra position, så man får lita på honom, säger Malmös lagkapten Fredrik Händemark.
Ishockey • Publicerad 22 mars 2023
Det var utsålt när Malmö föll med 3–4 i en förlängningsrysare hemma mot Brynäs. Malmö leder nu nedflyttningskvalet med 3–1 i matcher.
Det var utsålt när Malmö föll med 3–4 i en förlängningsrysare hemma mot Brynäs. Malmö leder nu nedflyttningskvalet med 3–1 i matcher.Foto: Andreas Hillergren/TT

Strax efter klockan 23.00 på tisdagskvällen avgjorde Brynäs kanadensare Greg Scott den fjärde matchen i nedflyttningskvalet borta mot Malmö.

Malmöspelarna protesterade mot 4–3-målet, som kom 8.16 in på den andra förlängningsperioden, men det blev godkänt.

Annons

– Jag ser faktiskt inte, men vissa tycker att det är offside. Men domaren har en bra position, så man får lita på honom, säger skåningarnas lagkapten Fredrik Händemark.

Efter tre raka segrar – 5–2, 5–2 och 4–3 – räddade Brynäs den första matchbollen i det ödesmättade kvalet. Förloraren får spela i hockeyallsvenskan nästa säsong – vinnaren blir kvar i SHL. Nästa match spelas på torsdag i Gävle.

– Det är först till fyra (segrar), så det förändrar inte så mycket. Vi har tre vinster och de har en, säger Händemark.

För första gången på länge var det utsålt i Malmö arena – 12 600 åskådare var på plats. De flesta var, av naturliga skäl, Malmösupportrar.

– Mäktigt. Underbart att spela, man skulle ha det så här varje match. Publiken gjorde sitt, jag är glad för alla som kom, säger Fredrik Händemark.

TT: Men du vill inte ha någon repris på lördag?

– Nej, jag avgör hellre på torsdag, säger Händemark med ett leende.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons