Hässleholms IF kopplade på toppstriden

Sport –Man kan väl säga att det har varit en rörig dag, skrattade Anders \"Knippet\" Karlsson som själv var skadad och inte kunde spela.
Sport • Publicerad 4 juni 2009 • Uppdaterad 30 november 2021

–Man kan väl säga att det har varit en rörig dag, skrattade Anders "Knippet" Karlsson som själv var skadad och inte kunde spela. Men det fanns ytterligare åtta(!) vakanser i laget på grund av skador, sjukdomar och skolavslutningar. Förutom "Knippet" saknades exempelvis tunga namn som Emil Szymanski, Rickard Jönsson och Erik Svensson. Nåja, Svensson, normalt lagkapten och mittback i laget, gjorde faktiskt tre minuter på slutet efter ett taktiskt byte. – Vi fick titta långt ner i juniorlaget för att få ihop lag, sade "Knippet" som också hittade ett par riktiga guldkorn där i form av 16-årige Filip Andersson och 15-årige Haris Crnalic. Dessutom kunde rutinerade Ola Gunnarsson göra sin allra första seriematch för säsongen och han såg ordentligt spelsugen ut. Dessa faktorer, tillsammans med en hundraprocentig vilja i hemmalaget, betydde viktiga tre poäng. Åsljunga blev dock en besvikelse. Stundtals såg man bra ut men den genomgående stabiliteten i spelet fanns aldrig där. HIF tog ledningen i den 18:e minuten när Liridon Ahmeti lyrade in en av otaliga bollar från sin högerbacksposition och Ola Gunnarsson mötte perfekt, utan chans för Åsljungamålvakten. HIF trummade på bra en stund efter målet men sedan tog Åsljunga över minuterna före pausvilan. Andra halvlek var bara tio minuter gammal när unge Haris Crnalic fick bollen i straffområdet. Chansen verkade dock rinna ut i sanden, men plötsligt vände 15-åringen på en femöring och krutade in 2–0 hur snyggt som helst! Åsljunga replikerade dock omedelbart och reducerade genom rutinerade Glenn Hallin varför sluthalvtimmen blev dramatisk. Åsljunga tryckte på och HIF-målvakten Stefan Paulsson fick rädda kvalificerat vid ett par tillfällen. Men HIF hade också flera chanser att öka på sin ledning. Crnalic hade en nick just över och Liridon Ahmeti borde fått en straff när han kapades i Åsljungas straffområde. Alla var bra i HIF den här kvällen men extraplus till stabila mittbackarna Peter Paulsson och Erik Persson. Dessutom var Josemar Calderon en ständig oroskälla för gästerna. – Ja, vad säger man mer än att killarna gör en fantastisk berömde, Anders "Knippet" Karlsson.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.