Annons

Hetta tvingar US Open att stänga taket

Det är så varmt och fuktigt i New York just nu att tennisturneringen US Opens ansvariga beslutat att ändra sin tidigare policy och stänga, i alla fall delvis, taket på Arthur Ashe Stadium för att ge spelarna skugga.
Tennis • Publicerad 6 september 2023
US Opens ansvariga har beslutat att taket på Arthur Ashe Stadium ska vara delvis stängt för att spelare och fans ska undkomma hettan som just nu råder i New York.
US Opens ansvariga har beslutat att taket på Arthur Ashe Stadium ska vara delvis stängt för att spelare och fans ska undkomma hettan som just nu råder i New York.Foto: Manu Fernandez/AP/TT

På tisdagen klättrade temperaturen upp till 32 grader och luftfuktigheten låg på 50 procent. Det var den hittills varmaste och fuktigaste dagen under US Open i New York i år.

Hettan och fukten blev högst påtaglig under kvartsfinalen mellan Coco Gauff och Jelena Ostapenko och förhållandena blev så svåra att de passerade gränsen för när arrangörerna måste skydda spelarena från hettan.

Annons

De ansvariga fattade under matchens gång beslut om att ändra den rådande policyn och delvis stänga taket över Arthur Ashe Stadium där kvartsfinalen spelades. Taket hann dock aldrig stängas till under matchen eftersom Coco Gauff gjorde processen väldigt kort när hon besegrade Ostapenko med 6–0, 6–2.

Turneringens huvuddomare Jake Garner, sade till AP att den nya policyn gällande taket "är för fansens och spelarnas bästa".

– Den omedelbara effekten är att fler åskådare får skugga, sade Garner och fortsatte:

– Samtidigt hamnar banan helt i skugga, vilket förbättrar förhållandena där.

Taket på Arthur Ashe Stadium var delvis stängt när Novak Djokovic besegrade Taylor Fritz i kvartsfinalmötet men det var ändå märkbart varmt och fuktigt under matchen.

– Jag är dränkt i svett. Det är väldigt fuktigt, sade Djokovic under segerintervjun på banan.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons