HHF:s tränarpar fortsätter

Sport • Publicerad 24 juni 2019 • Uppdaterad 14 december 2021
Andreas ”Loket” Eriksson och Stefan Andersson tar ytterligare ett år till som tränare i Hässleholms HF som de i våras coachade till nytt kontrakt i division 3.FOTO: marika Höghäll/Arkiv
Andreas ”Loket” Eriksson och Stefan Andersson tar ytterligare ett år till som tränare i Hässleholms HF som de i våras coachade till nytt kontrakt i division 3.FOTO: marika Höghäll/Arkiv

Efter ett par år i träda så var Hässleholms HF tillbaka i A-lagssammanhang för två säsonger sedan. Det blev avancemang upp i trean redan under det första året och i våras förnyade de kontraktet i Skånetrean med god marginal.

– Det såg inte så bra ut under hösten men efter jul blev det bättre då vi fick in några nya spelare. Sedan var det rätt lugnt i slutet då vi hade säkrat kontraktet när tre-fyra omgångar återstod, säger Andreas Eriksson.

Som har varit tränare i HHF sedan återstarten. Nu blir det även en tredje säsong för Andreas och hans tränarkollega Stefan Andersson.

– Stefan hjälper till som assisterande även denna säsong, berättar Eriksson som hoppas få ihop ett bra lag till höstens seriespel.

– Förhoppningen är att behålla stommen från den här säsongen och få in några spetsspelare.

Så här långt har det inte blivit några nya namn i HHF-truppen. Däremot är det klart att två spelare lämnar. Emil Jensen går tillbaka till sin moderklubb Karlshamn medan Christoffer ”Bössan” Johansson eventuellt kommer att spela med Vinslövs andralag i division 4.

– Emil är en duktig kantspelare som väljer att spela med Karlshamn som tog steget upp i tvåan i våras. ”Bössan” väljer Vinslöv då han har lite kompisar där, förklarar Eriksson som dock har en del nya spelare på gång.

– Vi har ett par killar som provtränat med oss. Men det är ännu inte gått så långt att jag kan nämna några namn.

Eriksson menar att det inte är helt lätt att hitta handbollstalanger i HHF:s upptagningsområde.

– Det är ju inte som när man själv var ung och det fanns fler handbollsklubbar. Många handbollsvänner hade väl hoppats att intresset efter IFK Kristianstads framgångar hade smittat av sig med fler spelare även i vårt område.

Det känns inte som att konkurrensen från Vinslövs HK är för stor?

– Nej, det är bara kul att de fått bra snurr på sitt seniorlag. Skulle bara var kul om deras division 4-lag gick upp för då blir det ju derbyn, menar Eriksson.

Som tycker det är skönt att hans HHF får fortsätta att spela i Skåneserien.

– När jag själv var aktiv så mötte vi lag som Eksjö och Mönsterås vilket betydde otroligt långa resor, minns HHF-tränaren.

En av motståndarna i årets seriespel är H 65 Höör som tagit hissen ner i seriepyramiden.

– Det ska bli roligt att möta dem. Jag tycker att kvaliteten i serien är hög med bland annat flera bra farmarlag, säger Andreas Eriksson som ännu inte fått klart med några träningsmatcher.

– I fjol så mötte vi Näsby innan seriestarten och hoppas få göra det även under årets försäsong.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.